Taтарстан: 160 рибара се насукало на санти леда

На ријеци Ками у Татарстану спасено је свих 160 риболоваца који су остали да плутају на санти леда која се одвојила од обале. Према информацијама у републичком Министарству за ванредне ситуације одвајање санте леда на којој су се налазили риболовци изазвао је пролазак брода ледоломца, пренијела је агенција Итар Тасс. Санта леда је отпловила око […]

понедељак, новембар 21, 2011 / 06:07

На ријеци Ками у Татарстану спасено је свих 160 риболоваца који су остали да плутају на санти леда која се одвојила од обале.

Према информацијама у републичком Министарству за ванредне ситуације одвајање санте леда на којој су се налазили риболовци изазвао је пролазак брода ледоломца, пренијела је агенција Итар Тасс.

Санта леда је отпловила око 100 метара далеко од обале, али захваљујући локалном становништву и приватним чамцима, одмах је покренута акција спасавања у коју се укључило и Министарство.

У извјештајима са лица мјеста наведено је да у овој необичној незгоди није било страдалих и повријеђених, јер нико од рибара није упао у ледену воду.

Само недјељу дана раније 13. новембра на истој реци и готово на идентичној локацији спасено је 200 риболоваца који су такође завршили на санти леда која се одвојила од обале.

У оба случаја, риболовци су спасени захваљујући томе што су мобилним телефонима одмах обавијестили људе на копну о томе шта им се догодило.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *