Тако близу – тако далеко! Пораз Типсаревића

Јанко Типсаревић имао меч лопту против Томаша Бердиха, али лаган волеј испуцао у аут. Чех побједио 2:1. Јанко Типсаревић имао је прилику да дође на корак до полуфинала завршног Мастерса у Лондону. Није успио! А, умјесто да терен "О2" Арене у прјестоници Енглеске напусти са подигнутим рукама, Јанко је то учнио шепајући. Типсаревић – Бердих […]

среда, 23 новембра, 2011 / 18:08

Јанко Типсаревић имао меч лопту против Томаша Бердиха, али лаган волеј испуцао у аут. Чех побједио 2:1.

Јанко Типсаревић имао је прилику да дође на корак до полуфинала завршног Мастерса у Лондону.

Није успио!

А, умјесто да терен "О2" Арене у прјестоници Енглеске напусти са подигнутим рукама, Јанко је то учнио шепајући.

Типсаревић – Бердих – 6:2, 3:6, 6:7 (6)! Меч је трајао два сата и 26 минута.

У трећем сету није било брејкова, па је победника одлучио тај-брејк. Прво је Бердих стекао предност, али је Јанко узвратио правом мјером, направио два мини брејка и стигао до прве меч лопте. Нажалост, упркос сјајној прилици, када је већ изградио поен, један лак волеј са мреже завршио је у ауту и Чех је поново био у игри.

Психолошки разбијен Типсаревић више није могао да се врати у меч. Изгубио је све поене, а код последњег се оклизнуо и са болним изразом лица кренуо према свлачионици.

Јанков скор са Бердихом је 4:2, али брине то што је у само мјесец дана доживео оба неуспјеха и то на врло битним турнирима – у Паризу и Лондону. Типсаревић се у трећем колу Групе А састаје са Новаком Ђоковићем.

Подсјетимо, Србин није играо у првом колу, јер је тек од другог замјенио повређеног Ендија Мареја.

Типсаревић је одлично почео меч против Бердиха и већ у првом гему стигао до брејка. Након вођства Србина од 2:0, Чех успјева са уз доста муке стигне до првог гема.

Ипак, то није поколебало врло мотивисаног Јанка, који осваја свој сервис, а потом опет узима Бердихов – 4:1. Потпуна материјализација тог брејка догодила се у следећем гему. Типсаревић без већих проблема стиже до 5:1.

Типсаревић је дошао у прилику да код резултата 5:2 сервира за сет. Међутим, није добро почело. Чех је очас посла стигао до 0:40 и многи су тада помислили да ће се поновити завршница првог сета са недавног Мастерса у Паризу, када је Србин против Бердиха водио 5:1, али је на крају изгубио сет, а потом и меч. Био је то први пораз Типсаревића од Бердиха у њихових шест досадашњих окршаја.

Ипак, Београђанин се уозбиљио, одиграо савршено остале поене и повео са 1:0 у сетовима.

Потпуно другачија ситуација била је у другом сету. Тенисери су били прилично сигурни на сервисе све до резултата 4:3 за Чеха. Бердих је направио брејк и лагано завршио сет – 1:1.

Побједника је одлучио трећи сет…

Србин је имао прилику да код резултата 2:1 направи брејк, али је није искористио. Завршница меча већ је описана на почетку.

У другом мечу Групе А, од 21 сат, играју Ђоковић и Ферер и послије тог дуела ситуација у групи биће много јаснија.Оставите одговор