Такмичење у случајном убијању цивила: Награда отишла у Авганистан

На овогодишњем такмичњу, "Ко ће направити већу колатералну штету", које се сваке године одржава под покровитељством Сјеверноатланске алијансе и америчке владе, побиједио је специјални вод Армије САД, стациониран у Авганистану, са убијених 20 недужних цивила. Иако су неки амерички пилоти, остварили већи резултат у броју убијених, награда је ипак додијељена специјалцима, јер "они дјелују у […]

петак, 1 априла, 2011 / 13:38

На овогодишњем такмичњу, "Ко ће направити већу колатералну штету", које се сваке године одржава под покровитељством Сјеверноатланске алијансе и америчке владе, побиједио је специјални вод Армије САД, стациониран у Авганистану, са убијених 20 недужних цивила.

Иако су неки амерички пилоти, остварили већи резултат у броју убијених, награда је ипак додијељена специјалцима, јер "они дјелују у тежим условима, на терену, а посебно због тога што су се сликали са својим жртвама, што оставља посебан умјетнички утисак", саоштено је из штаба НАТО у Кандахару.

Као награду, која се додјељује од 1999. године, храбри Американци добили су прилику да напишу саопштење-извињење народу у Авганистану, умјесто дежурног генерала НАТО, а једини услов је да се оно звучи што испразније.

Такође, по њиховим авантурама у забитима авганистанске провинције Хелманд, биће направљена ФПС игрица за тржиште САД.

Награда је и прошле године отишла у Авганистан.