Тајни план је толико тајан, да за њега не зна министар полиције

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да је министар унутраших послова Републике Српске Драган Лукач пренио представницима опозиције на вечерашњем састанку у Бањалуци да ресорно министарство нема никаквих сазнања о тајном плану за рушење власти у Српској. Чавић је рекао да је министар Лукач представницима опозиције саопштио да нема никаквих сазнања о тајном плану и […]

понедељак, 14 децембра, 2015 / 20:50

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да је министар унутраших послова Републике Српске Драган Лукач пренио представницима опозиције на вечерашњем састанку у Бањалуци да ресорно министарство нема никаквих сазнања о тајном плану за рушење власти у Српској.

Чавић је рекао да је министар Лукач представницима опозиције саопштио да нема никаквих сазнања о тајном плану и да су сви они који су износили тврдње о томе, то износили као политичке ставове, без обзира коју функцију обављају.

"Министарство у том смислу нити је предузимало, нити сматра да треба предузимати било какве радње, јер према ономе што имају, никакав тајни план за рушење Републике не постоји и то је дио политичких злоупотреба", рекао је Чавић.

Он је додао да су представници опозиције инсистирали да Министарство, у складу са законом, проведе истрагу и утврди ко су лица која шире такве неистине које, како је рекао, могу произвести озбиљне друштвене конфликте.

"Нисмо говорили о именима, изнијели смо министру шта мислимо и то у званичној форми јер је био присутан и директор Полиције, а они сада треба да поступе", рекао је Чавић.

Он је додао да на састанку није било ријечи о сарадњи МУП-а и Агенције за истраге и заштиту БиХ.

"Дошли смо по питањима која се тичу опозиције, као политичке организације која је, ширењем дезинформација, оквалификована као политичка структура која хоће да сруши и власт и Републику Српску, што је за нас потпуно неприхватљиво", рекао је Чавић.

На састанку су учествовали и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, предсједник СРС Републике Српске Миланко Михајилица и предсједник Странке Напредна Српска Адам Шукало.