Тадић прави нагодбу са Ђиласом, и оде у инострантво

Дан прије истека рока за подношење кандидатуре за предсједника ДС-а, Борис Тадић позвао је Драгана Ђиласа на разговоре. Разговори би требало да се одрже данас или сутра, а ако се њих двојица буду договорили, Тадић је спреман и да се повуче из трке за предсједника ДС. Лидер ДС је то рекао у неформалном разговору са […]

среда, 24 октобра, 2012 / 19:09

Дан прије истека рока за подношење кандидатуре за предсједника ДС-а, Борис Тадић позвао је Драгана Ђиласа на разговоре.

Разговори би требало да се одрже данас или сутра, а ако се њих двојица буду договорили, Тадић је спреман и да се повуче из трке за предсједника ДС. Лидер ДС је то рекао у неформалном разговору са новинарима у Београду.

Тадићеви услови су да се постигне договор који подразумијева непостојање реваншизма, договор о кадровима , али и о реформи странке.

„У том случају подржао бих кандидатуру Ђиласа, а ја бих прихватио неку од понуда да посредујем у међународним споровима”, рекао је Тадић у неформалном разговору са новинарима.

Како је новинарима рекао Борис Тадић, реформа странке би подразумијевала и новине, попут већег броја потпредсједника, али и увођење нових механизама, попут унутрашње контроле.

Тадић тврди и да није заинтересован за то да буде предсједник Политичког савјета странке, али и наводи да би могао да остане у странци, уколико је то стварно неопходно.

У Ђиласовом изборном штабу је речено да су задовољни, јер то значи да неће бити подјеле странке.

Тадић је појаснио да је његов први услов гаранација да ће се ДС рефомирсати, а уколико тај договор не буде постигнут он ће се кандидовати за председника и ући у "обрачун до краја".

Тадић тражи да се ДС позиционира као изразито социјалдемократска партија која може да одговори изазовима епохе, тражи да се прошире надлежности Предсједништва ДС како би се умањила могућност за аутократско вођење.0 КОМЕНТАРА

  1. Борис Тадић и Чедо Јовановић нека не долазе на отворену Аукцију ратних одликовања и признања, јер нема пара за коју они могу купити иједну нашу току на прсима. Погледај коментар Ветерана РС окачен на таблу још увијек нашег јуначког Љубиња!

Оставите одговор