Тадић: Нема сенке на изборима у ДС

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да су страначки избори у Демократској странци регуларни и најавио да ће наредни бити директни што ће обезбиједити виши степен демократичности. „Избори су протекли онако како је могло бити очекивано, имајући у виду структуру странке. Жао ми је што није било директних избора, али тако је већина […]

понедељак, 20 децембра, 2010 / 14:04

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да су страначки избори у Демократској странци регуларни и најавио да ће наредни бити директни што ће обезбиједити виши степен демократичности.

„Избори су протекли онако како је могло бити очекивано, имајући у виду структуру странке. Жао ми је што није било директних избора, али тако је већина одлучила”, рекао је Тадић новинарима на обиљежавању дана Специјалне- антитерористичке јединице (САЈ) у Батајници.

Он се нада да ће следећи пут избори за функционере ДС бити директни, чиме ће бити подигнут и степен демократичности на виши ниво.

На питање да ли очекује да буде незадовољних после страначких избора, Тадић је одговорио одречно, истакавши да је и он губио изборе и да после тога „неколико дана није био најсрећнији човек”.

„И убудуће ће бити губитака, пораза, али и победа”, додао је Тадић.

Тадић је на 14. Изборној скупштини ДС изабран по трећи пут за предсједника странке, а Душан Петровић, Драган Ђилас, Бојан Пајтић, Јелена Триван и Драган Шутановац за потпредсједнике, док Вук Јеремић није добио потребан број гласова за ту страначку функцију.Оставите одговор