Тадић: Додик је девет година на власти, а нас назива рециклираним половњацима

Живимо у једном корумпираном систему, гдје су угрожени сви који нису лојални владајућим странкама, рекао је Огњен Тадић, потпредсједник Српске демократске странке, гостујући на БН ТВ-у у емисији "Пулс”. Тадић је посебно истакао тортуру кроз коју пролазе привредни субјекти у Републици Српској, а који нису блиски СНСД-у и додао да је власт свјесна својих дјела […]

петак, 9 маја, 2014 / 11:35

Живимо у једном корумпираном систему, гдје су угрожени сви који нису лојални владајућим странкама, рекао је Огњен Тадић, потпредсједник Српске демократске странке, гостујући на БН ТВ-у у емисији "Пулс”.

Тадић је посебно истакао тортуру кроз коју пролазе привредни субјекти у Републици Српској, а који нису блиски СНСД-у и додао да је власт свјесна својих дјела те да се зато и боји смјене и оних који би их могли натјерати да одговарају за све грешеке које су направили.

СНСД очајнички покушава да се одржи на власти јер су свјесни да је Савез за промјене одлучан у борби против корупције поручује Тадић и каже да власт управо због тога упућује критике на овај Савез.

“Прича о новим или старим лицима је покушај да се нађе било какав разлог да би неко сумњичаво посматрао композицију која се зове Савез за промјене. А, ко је то ново лице у СНСД-у? Да ли СНСД очекује да добију повјерење након што су 9 година на власти у овом блоку и 3 године у неком раније и да их амнестирамо за све грешке које су направили? Милорад Додик је на политичкој сцени више од 20 година, за њега се може рећи да је рециклиран или како каже госпођа Цвијановић половни политичари” оцијенио је Тадић.

У октобру ће се на изборима сударити два политичка блока али овај што је сада на власти је знатно ослабљен сматра Тадић.

“На страни коју представља власт остао је само СНСД, Социјалистичка партија је у проблемима и ја их не бих коментарисао, а ДНС игра неку своју игру личи на помоћни точак СНСД-а да тај бицикл не би пао приликом изласка на изборе. Са друге стране Српска демократска странка није сама Савез за промјене окупља велики број политичара, веики број удружења грађана и истакнутих појединаца и људи који виде да је то једино рјешење за Републику Српску” сматра Тадић.

Власт је пољуљала повјерење грађана јер је сконцентрисана на само пар тајкуна и не може да направи ништа капитално рекао је Тадић и додао да долази вријеме људи који хоће промјене.

У Републици Српској је корумпиран систем и овдје штету трпе сви грађани, власт је уништила све што је могла а људе који хоће да раде а нису њима у служби малтретирају и рекетирају, каже потпресједник СДС-а Огњен Тадић.

“Она предузећа која нису у служби СНСД-а имају дневно посјете инспекције, Пореске управе, републичког инспектората, комуналне инспекције, радне инспекције и стотине других инспектора који покушавају да утврде да нешто није у реду а са друге стране имају они који се никада не жале” рекао је Тадић.0 КОМЕНТАРА

 1. Evo jedan slucaj u mom gradu su juce urucili mom dobrom drugu clansku kartu Sds-a, poslali je po nekom da je preda, a taj moj drug NIKAD NIJE BIO CLAN NITIJEDNE STRANKE NITI JE KAD PREDAVAO ZAHTJEV AMA BAS NISTA! Izvukli negdje njegov maticni br bez ikakvog pitanja ga uclanili! ETO KAKO VI SKUPLJATE CLANOVE BANDO SDS-ovska!!!!

 2. Уз сво уважавање г. Тадића, морам му рећи да има шупљу причу. Ови што сад владају јесу зло, и то великог формата, али бојим се да нам и ова алтернатива није неко добро. У овом, како кажу, савезу, скупило се с коца и конопца, све оно што је у посљедњих девет година остало мимо јасала. О каквој се принципијелности ради, видимо из коалиција у Фочи, Брчком итд, СДС је у Фочи са СНСД-ом рушио Крсмановића, а сад с Крсмановићем руше Додика, Иванић је 2005-е с Додиком рушио СДС, а сад с СДС-ом иде на Додика……да не помињемо Глигорића и икс ипсилон оних који су спремни на све, само да увијек, онолико колико могу, буду на грбачи друштва. Кад господар Вучић двије године није у стању завршити ни један антикоруптивни процес, а подржан је од страног фактора, да уништи све домаће, зарад Конзума, Лидла или Алпине, ви ћете такви, ко рогови у врећи, испитивати и процесуирати, ајте молим вас. Како функционише систем кад побиједи савез, види се на примјеру Требиња, колико год се трудили да задовоље апетите свих, нема довољно јавних установа, предузећа, агенција и сл. да се у том успије. Анализе су показале да је СНС у Србији у двије године у јавни сектор нагурао 150000 људи, пробио све рекорде у обиму и брзини задуживања……бојим се да и нас то чека. Ко год побиједи, најебали смо.

 3. Није моје да предлажем, нити сам за то плаћен, нити се гурам да ме неко изабере на позицију предлагача. Мислим да нисам написао ништа што није чињеница, а ако је то гријех, прихватам. Пошто сам, одлукама Владе РС, као Србин у Брчком, избрисан из држављана РС, нећу моћи гласати, а да могу, гласао би за црвену банду, нек још четири године грцају и кусају говна у која су нас увукли, нек обезбјеђују редовност и стабилност, а да сам опозиција, организовао би и раднике и сељаке и инвалиде и екологе и невладин сектор, да им сви дишу за врат, да бране јавна и друштвена добра……овако, ако Савез побиједи, црвени могу ладно да иду опозицију и да подјебавају, ко Карамарко. Тај луксуз им ја не би приуштио.

 4. Ako im priušte taj luksuz, onda su veći gadovi od ovih, kako ih nazivaš – “crvenih“. Neću da ulazim u to koliko su oni crveni, crni ili žuto-smeđi…ali pozivati da SNSD i dalje ostane na vlasti vuče na tešku ozlojađenost, defetizam i neku vrstu samodestruktivnog ponašanja koje, doduše, u potpunosti razumijem, ali razumiju i “crveni“ pa na tu kartu i igraju. Jedino što im je još preostalo jeste da ubijede narod da će im biti isto ko god da im dođe na vlast. Možda i hoće, ali njima neće biti isto ako s nje odu. Ako je već tako, ako je sve shebano, zašto ne usmjeriti tu energiju na nešto pozitivno – pri čemu mislim, dati šansu “savezu“, ali ih poslije 6 mjeseci (ne)rada poslati ili ne poslati u tri lijepe žuto-smeđim motkama. Pa tako redom, sve dok ne dobijemo poslušnu vladu….

 5. Kako vam više nije jasno da crveni kmeri mogu opstati kao partija samo kada su na vlasti?!
  Čim izgube na izborima, ta sekta će nestati, jer tu ideologija ne postoji. Postoji samo interes! Kakva je ideologije nikole špirića? Radikala, liberala, desnog, lijevog, reformatora, socijaldemokrate, pičke materine….
  Ili dokurca, radmanovića, škrbića???
  Osnovna stvar sa kojom će se morati izboriti bosić, tadić, ivanić i čavić je ta, da raskrsti sa svojim poltronima koji jedva čekaju da zasjednu u neku od fotelja pa da štiklaju svoju rodbinu u državne institucije. Čisto sumnjam da će se moći izboriti da postanu neki autoriteti, makar upola, koliko je aleksandar vučić.Neko se mora izdići iznad svih ovih ljudi, koga će zbog svojih dijela narod zdušno podržati. Nažalost, takav se još ne nazire….

 6. Дати шансу савезу, па има је у Требињу већ скоро 2 године, и…….почели су продавати и ловачке куће по шумама, не би ли опстали још који дан, јесу ли кога отпустили или су још својих нагурали на плећа пореских обвезника, брукају се сваки дан, градска власт се затресе кад год нечија жена осјети да јој се тресе фотеља нпр. директорице обданишта. Мало је мрвица остало, а много уста је пожелило комадић мрвице. Слажем се ја све што сте и Ти и Рачић рекли, али …..ако нема идеологију Шпирић, која је звијезда водиља, нпр. Иванићу, односно ПДП-у, осим да буде у свакој скупштинској већини, а чим из исте изађу, оспе се 70 посто руководећег кадра, шта то спаја оног што је рекао да Босићу не би дао ни мјесну заједницу, па сад као НДП-овац с истим Босићем иде у коалицију. Ако је Вучић у јавни сектор нагурао 150 хиљада плакаташа у двије године, само својих, па шта мислите кад ови почну нагуравати свако своје. Овако, остајем при мисли, да је пожељније гледати како Додик гаси наде својим плакаташима, отпушта их, или им смањује плате, него да ови нови, нагурају још својих, а сви знамо да неће отпустити никог од затечених.

 7. Dobro, gdje da se selimo?
  Evo, ono što nisu uspjeli mnogi, a drugi, učinili smo mi – sami sebi. Gdje je problem?

  Pustiti sve niz vodu, pa gdje se stigne….

  Nadzirati i kažnjavati političare – svakodnevno. Jedina bagra koju treba nadzirati i kažnjavati su političari. Predsjednik je činovnik. Premijer je činovnik. Ministar je činovnik. To je abeceda koju nismo naučili. Činovnik dobija platu i zaduženja od poreskih obveznika. Kad činovnik ne radi svoj posao kako treba, on se smjenjuje. Sve dok u predsjednicima budemo gledali Voždove, isti će nas potkradati, manipulisati sa nama – praviti nas budalama; stokom bezrepom; u tolikoj mjeri da će nas dovesti u poziciju da pomislimo da nam biološka egzistencija zavisi od njegove volje. Dotle je Baja dotjerao….Ubjeđuje nas da nas nema bez njega….- Predsjednik je činovnik. Za idiote, najprizemnije manipulatore, osvjedočene lopove i švercere – ne glasam…ako sljedeći bude takav, a ako i dalje budemo imali isti stav prema vlasti – podanički stav; stav uplašene služinčadi – zaista nas neće biti…Baja će, a ne znajući – pogoditi i još će se hvaliti kako je sve lijepo predvidio…

 8. Да је Босић хтио могао је заједно са СНСД помести прво све ове партије без идеологије које држе ментори као тас на ваги за уцјене, онда провести правду кроз владу двије велике партије.

  Сви би врло брзо дошли на тапет,морало би тако бити јер не можеш причати о правди, а да ништа не урадиш кад си на власти, значи први Огњен Тадић би морао практично доказати своју причу, нпр, као министар правде, или Тужилац, пола би министара било из СДС, мало ли је да се покажеш колико вриједиш ако хоћеш да радиш како треба.

  Много би се више правде постигло са владом састављеном од двије странке од којих ни једна нема већину, влада би се могла посветити економији и заштити виталног националног интереса 2/3 већином.

  Таква влада би могла криминал зауставити за дан ако хоће, па скоро сви су њихови пулени.

  Много би то значило због удара који следе у наредним годинама.

  Сјећам се да је било и понуда, сигуран сам да би то Босић прихватио,неко је рекао не и није се десило.

 9. Tadiću mani se ti glavnog baje prekrupan je to zalogaj za tebe a imaš malih baja u SDS koliko hoćeš pa bi ti bilo pametnije da počistiš prvo svoje dvorište.Evo na primjer jel istina ovo za Ćuzulana što piše u komentarima a mene interesuje i gdje mu radi druga ćerka i žena?Pun je SDS Ćuzulana pa ti prvo njih počisti i onda će mo vam vjerovati ovako kad mi o promjenama pričate ti Stevandić,Šarović,Mićo i ekipa meni to zvuči ofucano.

 10. Mico, država je mehanizam, partije su njegovi manje ili više važni dijelovi. Kada se neki dio iskvari, taj dio treba mijenjati. Ukoliko su dva ili više dijelova iskvareni – mijenjaju se prvo oni dijelovi koji su iskvareni više, pa se kreće ka onima koji su iskvareni manje.
  Žao mi je što se ponavljam i što ti crtam, ali nekim ljudima treba malo više vremena da bi razumjeli i najobičnije stvari.

 11. Знам каква би нас катастрофа чекала, ако би којим случајем овај режим прегурао и прошао на изборима, али свеукупна ситуација која је језива по питању финансија од којих све зависи не би ми сметало да се баш они што су нас у ту провалију довели и сами суоче са тим државним банкротом, пошто су баш они задуживали малу РС за велике јавне трошкове, пензије и плате јавног сектора, што је умоболно. Тај банкрот нико неће моћи избјећи, али би ови смрадови са власти радо увалили врео кромпир у руке опозицији и из прикрајка трљали руке, уживајући у проблемима које су они највише створили.

 12. Нас у сваком случају чека финансијска катастрофа, великих размјера. Ко год дође, или остане на власти, не може промијенити чињеницу да се ништа не производи, да се задужујемо за свакодневне потребе, да је омјер радника и пензионера гори од катастрофалног…….,значи, и послије избора нам не преостаје ништа, него кмечање пред кредиторима. Савез је пропустио шансу да на „микро“ нивоу, ниво локалних самоуправа, покаже да се може боље. Сасвим је логично, да ако хоћеш да се прогураш на ниво „генералног директора“, мораш да се докажеш као „нижи“. Која је то локална средина, коју је, прије 2 године преузела опозиција, изашла из кризе, престала са задуживањем, смањила број упослених у администрацији и сл. Ниједна. Тако ће нам бити и на републичком нивоу, ако прођу. Зато, остајем при мисли да црвене треба оставити да кусају говна у која су нас довели, а не, да из опозиције лајуцкају, ко Карамарко, како су ови неспособни. Намјерно кажем из опозиције, јер смио би обе „руке хранитељке“ ставити на пањ, да нико од актуелних неће окусити затвора. Босић је још прије годину дана изразио спремност да прихвати кадрове ДНС-а, уколико би они били спремни издати лакташенка. Баш ме занима, да ли би онда Чубри ишао у затвор, или би и даље био министар? Ако је смисао промјене, да сјаши Курта, а узјаши Мурта, а да за резултат добијемо стање можда горе него сад, онда………..

 13. BOZE ME SAČUVAJ OVAJA MALI RADIKAL NESTO PORUČUJE DODIKU , E MOJ SINKO NISI TI NI DO KOLJENA PREDSEDNIKU ,
  MOMAK JE BUKAO U RADIKALIMA I RAZBACIVAO SE SESELJEVIM IDEOLOGIJAMA A KADA JE SKONTAO DA NECE U RADIKALIMA NI ZA KIFLE ZARADITI PRESAO JE U SDS TOLIKO O NJEGOVOJ PRAVEDNOSTI SAMO SE ZA STOLICU BORI .

  MISLIM OK JE MOMAK ZA NEKU POZICIJU U MJESNOJ ZAJEDNICI (MZ) .

 14. Окусио је Огњен и заточеништво у логору Лора, док је у то вријеме Додик бирао сплавове по Београду, хотел Мажестик му био други дом. Сад поредити искуство патриотског држања једног и другог, ма нељудски је то.
  Кафански мегданџија се докопао положаја и фунцкија предсједника РС захваљујући Педи Ешдауну и њиховој медијацијској арбитражи.

 15. Ама пустите униформе, ако је ношење униформе светиња, како онда ови што сад спомињу униформе пљују, рецимо, Ћургуза? Носио је и Тома гробар униформу, био и војвода, па прц.

 16. Баш чудно како примери тешких случајева бивших војника долазе из Добоја и Бијељине где опет одлично пролазе муслимани.

  Што се тиче Тадића,има изузетан потенцијал,али га је његова странка направила политичким губитником,тако да…
  Један од ретких који би могао да се носи са Додиком.

 17. Svi ste vi isti i reciklirani i vlast i opozicija 20 godina isti ljudu krug ljudi se organizovao da ovaj narod drži u ropstvu. E više vas je dosta. Da li se nakada obazrete za sobom pa vidite kakve ste razorne posledice ostavili iza sebe? Da li vidite koliko je naroda ostalo bez posle i pomrlo zbog vas? Da li vidite šta se sve rasprodali i koliko ste zadužili narod? Gde su vam fabrike, koji ste fabriku izgradili i koje preduzeć osnovali, vi se ne bavite priverdom nego „strukturalnim dijalogom“, može li narod jesti „strukuralni dijalog“?

 18. Жалосно, јадно и чемерно, али још је јадније и чемерније што овај с брадицом позива Владу да сиђе на ниво мјесних заједница, а локални, односно, градски ниво, некако прећуткује. Нико није бранио ни Обрену Петровићу, ни локалном центру за социјални рад, ни руководству мјесне заједнице……ником, да помогну овој породици. Наравно, нико није ни прстом мрднуо, најлакше је у изборној години скупљати срамотне политичке поене на рачун туђе несреће. Да су са локалног нивоа овом човјеку помогли, дали краву или какав мотокултиватор, или социјалну помоћ, па да су онда изашли у јавност причом како град преузима обавезе Републике, све у свему, да покажу како су бољи од Додика, они ништа, понијели пар кеса и узели 10 посто Дневника. Још једном, господо из опозиције, покажите да може боље, а не овако, вјерујте, овим стварате контра ефекат.

 19. Да не буде да сам жешће „антипротиван“, сјетих се једног догађаја из Бијељине, од прије, можда и годину. Тема је била једна школа, са неким проблемима, е сад, да ли грађевинским или инсталационим……не сјећам се. Појавио се Мићо Мићић, издвојио паре из локалног буџета, ријешио проблем и онда на тв-у изјавио, да зна да је то била надлежност министарства, али да је општина ријешила проблем и тиме обезбиједила дјеци боље услове школовања. Е то је примјер, а не да су чекали, да не дај Боже, неко страда, па да прозивају Владу.