Тадић: Додик хоће да га сви моле да не прави проблеме

Уколико СНСД жели да блокира рад Дома народа, онда је неопходно да сви њихови функционери на нивоу БиХ се повуку са својих позиција, истакао је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Огњен Тадић, коментаришући Додикову најаву о преиспитивању дјеловања СНСД-ових делегата у Дому народа. “Шефик Џаферовић нема никакве везе са Домом народа парламентарне скупштине Босне […]

понедељак, 16 марта, 2015 / 09:08

Уколико СНСД жели да блокира рад Дома народа, онда је неопходно да сви њихови функционери на нивоу БиХ се повуку са својих позиција, истакао је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Огњен Тадић, коментаришући Додикову најаву о преиспитивању дјеловања СНСД-ових делегата у Дому народа.

“Шефик Џаферовић нема никакве везе са Домом народа парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. По истом приципу руководство СНСД-а уколико је то важно може позвати све своје функционере и министре и замјенике министара и њихове помоћнике или људе распређене на директорска мјеста у агенцијама да напусте свој посао и да на тај начин демонстрирају ту врсту политичког става”, каже Тадић.

На нивоу власти БиХ, Додик је у опозицији, каже Тадић и за њега је боље да се што прије са тим помири.

“Демонстрирати то само у Дому народа очигледно није у вези само са Шефиком Џаферовићем већ у потреби да неко моли господина Додика да као предсједник СНСД-а не прави проблеме. Оно што он мора да зна да уколико је то изабрао као начин вођења опозиционог посла у сљедеће четири године, а он сада јесте у опозицији у заједничким органима БиХ, онда мора да зна да је изабрао погрешан начин, јер је он веома штетан по интересе Републике Српске”, каже Тадић.

Ако такав пут изабере СНСД онда је тачна теза опозиције да њима никада није био интерес народа на првом мјесту, него само интерес њихове странке, каже Тадић.

Савез за промјене у оквиру извршне власти на нивоу БиХ, има механизме за борбу против криминала.

“Господин Средоје Новић који је сад делегат у Дому народа, а који је истовремено био министар цивилних послова је оснивач Агенције за истрагу и заштиту тзв. СИПЕ, која је чврст инструмент за борбу против криминала, а самим тим и против корупције. До сада су се они више бавили питањима која су везана за тероризам и догађајима везаним из протеклих рата можда је то и била сама стратегија оснивача СИПЕ како би утврђивали неке политичке односе у БиХ, који иду њима на руку. Међутим тај инструмент постоји и он има своје надлежности , а ми га као таквог насљеђујемо и очекујемо да се тај инструмент посебно бави питањима борбе против корпуције и организованог криминала. То ће да донесе озбиљне резултате на том пољу и да тако испунимо очекивање грађана и бирача који су од нас тражили на протеклим изборима да се супроставимо криминалу и корупцији у читавој земљи”, закључио је Тадић.0 КОМЕНТАРА

 1. Kako to misliš OTA da opozicija ne pravi probleme vlastima? Zar to nije njena priparna društvena uloga? Ako će opozicija aminovati vlastima i biti plaćena za to – šta će nam?

 2. Никако да научиш: Главни проблем СДС-а није Милорад Додик, већ сам СДС. То како ће се Миле понашати као „опозиција“, шта тебе брига? Брини се ти како ћеш се ти понашати као „позиција“ и шта ћеш урадити, до сада (4-5 мјесеци) послије избора ништа нисте урадили… Мислим ипак сте ви „ситне шићарџије“, добијете плату од 4-5 хиљада и мислите да је свијет ваш. Ако хоћете да се озбиљно бавите политиком… морали би мало више знања да окупите око врха странке. Ово што сад имате је јадно и биједно…

 3. Ова инфекција је гора него што сам и ја могао сањати.

  Ентитетско гласање и право вета су уставне категорије на које представници српског народа имају право.

  Проблем је што те уставне-заштитне механизме Огњен Тадић нАзива блокадом рада Дома народа!?!?

  Још већи проблем је то што то спада у сећијашки вокабулар, с тим да су сећијаши Додика оптуживали тек након што овај искористи те механизме, док Тадић те оптужбе, са елементима пријетњи, упућује унапријед.

  Тадић је већ сада сваку одлуку српске већине у Дому народа прогласио блокадом истог.

  Овако катастрофалан однос СДС-а нисам могао чак ни ја очекивати, без обзира што је изгледало да прећерујем када сам јесенас критиковао СДС.

 4. Haha,Laki je mlogo nervozan.

  Taman mislio da će na miru sa Bošnjacima preglasavati, Srbe, kad se ustanovi da se prebrojao i da i dalje ima dovoljno Srba koji nisu samoubilački nastrojeni i koji takvo nešto neće dozvoliti. I nastane histerija. Aj pobedniče izbora,vladaj šta te briga za malobrojnu opoziciju.

 5. Је ли ово онај професионални противкандидат (губитник)?
  5х, 6х.. ил’ко зна већ колико.
  Тешко народу и са њим и са Милом.

 6. Meni je ova opozicija postala potpuno neshvatljiva. U ovako razorenom društvu samo krajnje nesposobna opozicija ne može uzeti izbore. No, u čemu se ogledala najveća greška opozicije u odnosu na protekle izbore? Umjesto da građanima ponude jasne programe i platforme izlaska iz krize, naša opozicija je samo „kokodakala“ o Dodiku (kao da su građani „pali s Marsa“, pa nemaju pojma ko je Dodik). I nakon izbora samo: „Dodik, Dodik…“. I onda se čude kako je moguća Dodikova dominacija. Pa Dodik dominira javnim diskursom i pozicije i opozicije. Dodik ovdje, Dodik ondje i šta bi građani trebalo da shvate iz poruka kakve im političke „elite“ šalju – Dodik je bog!?

  Dakle, po ini put ponavljam – ukoliko opozicija ima smislenih prijedloga kako ovu zemlju izvući iz ambisa, onda neka o tome sačine analize, platforme, projekte, akcione planove i ino, neka to ponude i institucijama i građanima na znanje, pa da vidimo koliko je to moguće realizovati. Trebalo bi da opozicija shvati kako u ovom društvu ima podosta pojedinaca sposobnih da prepoznaju i shvate kvalitetan projekat, te da ga dalje promovišu kod građana… samo je problem što projekata nema, pa nemamo šta ni promovisati… To „Dodik, Dodik…!“ je već previše promovisano, pa je besmisleno o tome i razmišljati.

  I na kraju – reforme društva ne izvode se šupljom pričom i smjenama, nego PISANJEM, PISANJEM I SAMO PISANJEM (prijedloga zakona, pravilnika, projekata, planova…)…

 7. Они који су направили највећу грешку током задњих избора и омогућили опстанак старе власти су управо они људи који сада претендују да заузму што боље „фотеље“ на нивоу БиХ.
  Друга странка по јачини у РС омогућила је да стара власт остане још 4 године. Да није Босић преварио савезнике тако што је истурио Иванића умјесто себе или Мићића за кандидата за Члана Предсједништва БиХ, данас би Влада у РС изгледала сасвим другачије. Ово само није јасно ономе ко не жели да то види или је ментално ограничен.

 8. Ови су се показали као успјешнији од Додика, јер су иако у лошијој позицији након избора ипак они у прилици да саставе власт на БХ нивоу и формирају СМ. Што значи, ви додиковци можете да кмечите до бесјвести, ваша ствар, политика владајуће странке се мора испоштовати и проводити у цијелости, а не само онако како се свиди главном баји!

 9. harper, 16.03.2015. 15:54:14

  “… политика владајуће странке се мора испоштовати и проводити у цијелости, а не само онако како се свиди главном баји!“

  Да Харпера нема требало би га измислити…

 10. Бориславе,

  имао бих и другим нешто реплицирати, али да не отварам ране, поготово људима који сами себе демантују.

  Елем,да ти само поручим како Српска нема опозиције што се тиче свих парламентарних партија, можда гријешим.

  Да би неко био опозиција мора имати програм, проистећи из народа без(страних и домаћих) ментора,другим ријечима у Српској само једна партија постоји која испуњава све услове.

  Та партија-покрет има програм, идеју, часне људе произашле из народа, нема менторе, води државотворну политику, за тебе и Фронталовце питање:“Која би то могла бити?“

  Поздрав.

 11. малина,

  момче у женском облику нисам тебе питао, питам онога ко има муда да напише оно што мисли, слагао се ја са њим, или не?

  Поздрав

  П.С.Немој молим те се представљати да си женско, могуће да је овдје некад писала Бокићка као портпарол, али вјерујем да су је партијски другови одмјенили кад су почели рамштајни, рачићи, приједори и остали да јебу мајку у уста, да пријете и понижавају коментаторе, колумнисте и овај портал.

  Значи не мудруј, извини али ми твој коментар ништа не значи, ти да си женско прво би имала бар мало обзира према идеји.

 12. ribar, 17.03.2015. 00:05:55

  Ne treba da se izvinjavaš. Ni meni ništa ne znače tvoji komentari i gotovo ih nikad ne čitam. Toliko si naporan i iritantan sa tom svojom Zorom, da stvarno ne mogu čitati tvoje komentare. Možda su tvoje ideje i dobre, ali brate toliko forsiranje i smaranje tim tvojim pokretom i proglasima prelazi granice dobrog ukusa. Mnogo bih te više cijenila da si zakupio reklamni prostor i reklamirao tu tvoju Zoru.

  Pozdrav

  P.S. Predstavljam se kao žensko jer sam žensko.

 13. Малина,

  требали ја тебе да подсјећам ко је Рибар гледе жена?

 14. Симо, да ли сте ти и главни баја против ССП-а са ЕУ, ако јесте реците то наглас, али реците и због чега јесте или ако нисте, исто тако објасните због чега нисте!? Нема тога, мало сте трудни, а мало нисте трудни!

 15. Харпер,

  изгледа да си ти једини који још није скужио да сам је свих ових година, колико сам на Фронталу, био највећи заговорник уласка БиХ у ЕУ и НАТО. С обзиром да се ради о теби којем ништа није јасно, одвојићу мало времена и написати одговор.

  За себе сам рекао, а Додик је својим потписом изјаве предсједништва јасно подржао европски пут БиХ.

  Јасно ми је шта теби није јасно. Теби се шарени јер су те сећијаши успјели убиједити да пут БиХ у ЕУ мора бити праћен укидањем надлежности ентитета, што наравно није тачн. Ако је Додик тражио да се у тој изјави помену и ентитети то само будале и недобронамјерни могу тумачити као блокаду процеса.

  Што се тиче НАТО пакта, политика Милорада Додика је увијек била, куда Србија туда и РС. С обзиром да су све парламентране странке у Србији опредијељене за улазак у ЕУ, а за бивше комунистичке земље нема уласка у ЕУ док претходно не уђу у НАТО, онда ти је ваљда и то јасно.

  Ако није, у шта вјерујем, ја ћу ти још једном појаснити.

 16. хаха, па ви сте изабрали да првите власт без подршке у горњем дому парламента…снађите се сад!

 17. @Симо Пјетлић (Семир Хороз)
  „Што се тиче НАТО пакта, политика Милорада Додика увијек је била, куда Србија туда и РС.“

  ВУК ДРАШКОВИЋ (12.3.2015.): „Pamtim izjavu od prije dvije godine gospodina Dodika, tokom razgovara sa nekim američkim predstavnikom, kada je rekao `ako sam ja taj koji govori u ime BIH dajte mi pero da odmah potpišem pristup NATO alijansi`.“

  Расцјеп личности, мој Пјетлићу! Желиш рећи да Вук лаже?

  Ако у гугл претраживач укуцате „Додик нато“ наћи ћете широк спектар ставова, од оних да се мора у нато, преко референдума и противљења, до овог што Пјетлић написа. Док Додик јавност забавља изјавама, АТБ одрађује посао. А Додик јој ништа не каже. Ћутање се обично схвата као знак одобравања.

 18. drazen78bl, 17.03.2015. 09:45:30

  “Ако у гугл претраживач укуцате „Додик нато“ наћи ћете широк спектар ставова, од оних да се мора у нато, преко референдума и противљења, до овог што Пјетлић написа.“

  Фурунџија, у праву си

  Ако у гугл претраживач укуцате „Србија НАТО“ наћи ћете широк спектар ставова, од оних да се мора у НАТО, преко референдума и противљења, до овог што ја написах.

  Управо је то потврда овога што сам написао да је Додик досљедно пратио политику Србије у односима на НАТО.

 19. Симо Пјетлићу, лаже ли Вук?

  ВУК ДРАШКОВИЋ (12.3.2015.): „Pamtim izjavu od prije dvije godine gospodina Dodika, tokom razgovara sa nekim američkim predstavnikom, kada je rekao `ako sam ja taj koji govori u ime BIH dajte mi pero da odmah potpišem pristup NATO alijansi`.“

  Ана Тришић Бабић износи снсд ставове. Да није тако, Додик би јој „зачепио уста.“ Дакле, за нато су, што нема везе са ставовима Србије, чије руководство је у страху од Путина.

 20. drazen78bl, 17.03.2015. 11:09:10

  “Симо Пјетлићу, лаже ли Вук?“

  Не лаже Вук. То је Додик изјавио у вријеме када је Вук био министар вањских послова Србије. Србија је за вријеме Вуковог министровања водила активну политику прикључења Србије НАТО-пакту и нормално је да је Додик то подржавао и дао ту изјаву.

  Када је други Вук (Јеремић) преузео то министарство Србија је водила политику отклона од НАТО и то је Додик наравно испоштовао. Садашња политика Србије је приближавање НАТО-пакту и то Додик такође поштује.

  Додик је досљедан, а није он крив што Србија мијења своју политику сваке двије године.

  Кужиш?

 21. Сунцокрет дакле, а ништа чудно, увијек сам Додика сматрао конвертитом, алиби политичарем без става и без преузимања одоговрности!

  Симо, ти исто мораш у себи некако придавити или Вука или Додика, овако обојица из тебе кад проговоре, а један у клин други у плочу, свако јутро се са кафе код господина Путина селимо на доручак код Обаме, има без ногу да останете шетајући се тамо-овамо! Један је био Јоже Броз, који је знао плесати на танкој нити између тавариш Хрушчова и Кенеди/Никсона, ви сте за ту игру пресмијешни!

 22. Изгледа да само теби опет ништа није јасно.

  Србија диктира, Додик је прати.
  Ако је београдска политика сунцокретна, Додику не преостаје ништа друго него да је прати.

  Или ти имаш неку паметнију стартегију јави. Можда ти Курбла може помоћи.

  Зна човјек како поразити НАТО-пакт у сарадњи са земљама чламницама НАТО -пакта.

 23. Радован Караџић није слијепо пратио тадашњу политику Србије и Слободана Милошевића и то је довело до стварања РС и опстанка нашег народа на овим просторима, а слијепа послушност према Милошевићу је могла значити исход као за РС Крајину или Косово? Што значи, да је потребна доза преузимања одговорности у датим моментима, када су битне одлуке у питању!

 24. @Симо Пјетлић (Sam Trigger, Семир Хороз, Сем Зороклик)

  „Не лаже Вук. То је Додик изјавио у вријеме када је Вук био министар вањских послова Србије. Србија је за вријеме Вуковог министровања водила активну политику прикључења Србије НАТО-пакту и нормално је да је Додик то подржавао и дао ту изјаву.“

  Не лаже Вук, али ЛАЖЕШ ТИ. Вук је рекао „Памтим изјаву ОД ПРИЈЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ господина Додика…“ Дакле, у то Вук Драшковић НИЈЕ био министар вањских послова. Направио си грешку у корацима, Пјетлићу. Мало си се прекомбиновао. 😛

 25. Додик је ту изјаву давао много раније него што је Вук датирао.

  Уопште није битно када је Вук датирао ту изјаву. То је лапсус.

  Битна је чињеница да је Додик ту врсту изјава давао више пута.

 26. Сви смо могли разумјети Вука на БНТВ када је рекао, да је чуо и свидјела му се Додикова изјава америчком дипломати прије двије године, када је рекао дајте ми оловку и ја ћу потписати у име БиХ! Знамо шта је тачно мислио под „оловком“, али изгледа да је добио неку другу ствар!

 27. Ту изјаву је Додик давао много раније него што је Вук датира, а могуће је да је дао и прије двије године јер се прије двије године Србија отворено вратила на пут евроатлантских интеграција. Нисам држао свијећу.

 28. Симо Пјетлићу, лаже ли Вук?

  ВУК ДРАШКОВИЋ (12.3.2015.): „Pamtim izjavu od prije dvije godine gospodina Dodika, tokom razgovara sa nekim američkim predstavnikom, kada je rekao `ako sam ja taj koji govori u ime BIH dajte mi pero da odmah potpišem pristup NATO alijansi`.“

  Ана Тришић Бабић износи снсд ставове. Да није тако, Додик би јој „зачепио уста.“ Дакле, за нато су, што нема везе са ставовима Србије, чије руководство је у страху од Путина.

 29. Nisam ni sumnjao da je opravdanje SDS-a na njihovu izdaju:
  „Šta ima veze što smo prodane duše?Možemo i mi dobiti svoj komad vlasti ulagujući se neprijateljima danas na isti način kako je to radio Dodik sa Biljanom 97-2000.“
  Pitanje za SDS kao i PDP i NDP:
  Smatrate li i vi da se u Srebrenici dogodio genocid,kao što je to smatrao Dodik poslije Čavićeve komisije o Srebrenici?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *