Тадић Борис, партибрејкер: Ништа се нисмо договорили са Чедом и Пајтићем

Предсједник Социјалдемократске странке /СДС/ Борис Тадић рекао је да опозиција у Србији није постигла договор о заједничком изласку на парламентарне изборе, истичући да је сутра крајњи рок за то. Б92 јавио је синоћ да Демократска странка /ДС/, СДС и Либерално демократска партија /ЛДП/ на столу имају договор о заједничкој листи за предстојеће изборе, имену листе […]

недеља, 28 фебруара, 2016 / 10:26

Предсједник Социјалдемократске странке /СДС/ Борис Тадић рекао је да опозиција у Србији није постигла договор о заједничком изласку на парламентарне изборе, истичући да је сутра крајњи рок за то.

Б92 јавио је синоћ да Демократска странка /ДС/, СДС и Либерално демократска партија /ЛДП/ на столу имају договор о заједничкој листи за предстојеће изборе, имену листе и првом имену на њој, али су лидери странака оцијенили да је такав закључак преурањен.

"Никакав договор није постигнут. Ни око чега од онога што је објављено нисмо се договорили. Разговори се настављају", рекао је Тадић.

Он каже да је за сутра заказао састанак, што ће бити посљедњи рок за било какав договор о заједничком изласку за изборе, будући да је већ довољно времена изгубљено.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић потврдио је на "Твитеру2 да ће потенцијални партнери нови састанак одржати данас, а према сазнањима Б92 у ове разговоре укључиће се и лидер Лиге социјалдемократа Војводине /ЛСВ/ Ненад Чанак.

Према сазнањима Б92, на столу је тренутно договор о листи која би се звала "Демократска Србија-ДС-ЛДП-СДС" и на којој би прво име био први предсједник обновљеног ДС-а Драгољуб Мићуновић.Оставите одговор