Тачно у подне: Обрачун Чађе и корупције

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо разговараће данас у Бањалуци са руководиоцима основних и унутрашњих организационих јединица у МУП-у о реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС. У саопштењу из Службе за односе са јавношћу МУП-а РС наводи се да ће тема састанка бити и закључци Владе са тематске сједнице одржане 4. […]

понедељак, март 7, 2011 / 08:29

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо разговараће данас у Бањалуци са руководиоцима основних и унутрашњих организационих јединица у МУП-у о реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС.

У саопштењу из Службе за односе са јавношћу МУП-а РС наводи се да ће тема састанка бити и закључци Владе са тематске сједнице одржане 4. марта на којој је разматрана информација о реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС.

Састанак, који је заказан за тачно у подне, биће одржан у амфитеатру Управе за полицијско образовање МУП РС, а изјаве за новинаре планиране су у 12:45, наводи се у саопштењу.

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо раније је најавио да ће на овом састанку бити дефинисане одређене мјере и задаци и дата конкретна задужења појединцима у вези са обавезама које је наложила Влада РС у реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС.

"Тражићу од полиције и утврђивање посебних механизама за дјеловање против носилаца коруптивног понашања и у том контексту не можемо заобићи ни Министарство правде, којем ћемо предложити механизме у том смислу", рекао је Чађо у петак након посебне сједнице Владе РС.

Он је додао да је већ у плану рад на одређеним организационим промјенама унутар МУП РС, које ће подразумијевати и одређена кадровска освјежења како би ова проблематика добила још снажнији приоритет у свакодневном ангажовању припадника МУП-а.

"МУП је потпуно опредијељен и спреман и до крајности одлучан да буде подршка свим институцијама и појединцима да се супротставе овом проболему. То подразумијева и наш допринос у креирању законодавства", рекао је Чађо.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *