Тачи: Договорено да се распусте српске полицијске структуре

Премијер Косова Хашим Тачи рекао је данас да је на његовом недавном састанку са премијером Србије Ивицом Дачићем у Бриселу, у начелу постигнута сагласност да се расформирају полицијске и обавјештајне структуре Србије на сјеверу Косова, саопштио је данас Кабинет предсједнице Косова. Тачи је предсједницу Атифете Јахјага информисао о састанку с Дачићем у Бриселу 19. и […]

уторак, 26 фебруара, 2013 / 18:01

Премијер Косова Хашим Тачи рекао је данас да је на његовом недавном састанку са премијером Србије Ивицом Дачићем у Бриселу, у начелу постигнута сагласност да се расформирају полицијске и обавјештајне структуре Србије на сјеверу Косова, саопштио је данас Кабинет предсједнице Косова.

Тачи је предсједницу Атифете Јахјага информисао о састанку с Дачићем у Бриселу 19. и 20. фебруара.

Како се наводи у саопштењу, Тачи је додао да се формира асоцијација општина са српском већином на сјеверу Косова и да ће се у тамошње четири општине одржати избори за органе локалне самоуправе.

По његовим ријечима, истовремено се, отварањем судова у Лепосавићу и Звечану, оспособљава правосудни систем.

Тачи је говорио и о очекивањима од наредног састанка с Дачићем, 4. марта.

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић рекао је јуче да се неће дозволити да институције Срба на сјеверу Косова буду институције независног Косова. Београд негира да има безбједносне структуре на Косову.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Ова анкета десно…кликнух на Лабудова пјесма…мислим…муда од Лабуда:-)))

    а што се тиче ове тројке горе.Све у једну врећу и лецикрирати!;)

Оставите одговор