ПОКОЉ: Приједлог УГ Јадовно 1941. за научни термин злочина геноцида над Србима

Институције српског народа, научна и стручна јавност као и српско друштво у целини, до сада се нису терминолошки одредили према злочину геноцида који је почињен над православним Србима од стране Независне Државе Хрватске.


Откос – етничко чишћење Срба из Хрватске које заборављамо

Данас се навршило 27 година од етничког чишћење 26 српских села Пожешке котлине, гдје убијен 71. цивил српске националности, а опљачкано, минирано и попаљено 616 стамбених и 590 привредних објеката, док су без кућа остала 1.492 лица, саопштено је Информационо-документационог центра "Веритас".Парастос у Скеланима

Код централног споменика за 305 погинулих српских цивила и војника у Скеланима код Сребренице данас ће бити служен парастос и обиљежено 19 година од страдања 69 мјештана убијених 16. јануара 1993. године.


Будимир помиловао Орића

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир помиловао је некадашњег команданта муслиманске војске у Сребреници Насера Орића и укинуо му условну казну од четири године затовра због нелегалног ношења оружја и муниције.Oбиљежена 19. годишњица страдања Срба у Кравици

У селу Кравица код Братунца данас је обиљежена 19.годишњица од страдања 158 цивила и војника овог села од којих је 49 убијено на Божић 1993.године. Село је спаљено, 80 мјештана је рањено, а преживјели правду још чекају.


Подигнуте оптужнице за "Виктор Бубањ"

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Бесима Мудеризовићa (59), Рамиза Авдовићa званог "Даиџа" (56) и Винтила Лулиана Николае (47), сва тројица настањени у Сарајеву, због ратног злочина против српских цивила у затвору у бившој касарни "Виктор Бубањ", саопштено је из Тужилаштва.


Седам ухапшених за злочине у Хаџићима

По налогу Тужилаштва БиХ ухапшено је осам особа које се терете за ратне злочине на подручју Хаџића, а извршени су претреси на седам локација, јављају сарајевски медији.