Федералци се препали Вучића: Турци улажите у пољопривреду

У склопу Форума одржане су панел дискусије о будућности пољопривредно-прехрамбеног партнерства Босне и Херцеговине и Турске, након чега је уприличено низ билатералних састанака те Б2Б пословни сусрети између привредника из Републике Турске и Босне и Херцеговине у циљу размјене идеја, мишљења и покретања партнерстава.


Топле ни на видику: Ефбиховски министар се чуди увозу хладне воде

Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић отворио је данас у Бихаћу 15. међународни сајам екологије – ЕКОБИС 2017. Овогодишња централна тема сајма је вода. Босна и Херцеговина има навише питке воде у регији. Истовремено, овај ресурс остаје углавном неискориштен.


Срушена федерална Влада

На иницијативу нове парламентарне већине коју чине СДП,СББ ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 Представнички дом Парламента Федерације БиХ изгласао је данас неповјерење Влади Федерације БиХ.Раздор \’платформаша\’ у Влади ФБиХ

Влада ФБиХ јуче је прегласавањем министара из СДА усвојила Нацрт закона о унутрашњим пословима ФБиХ, којим је предвиђено да полицијске службенике бира Влада, а не Независни одбор као што је до сада био случај.


Шта ће ићи на листу пројеката ИПА пакета?

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је да је Влада РС упутила приједлог предсједавајућем Савјета министара БиХ да се разлика од 88 до 96,5 милиона евра европских ИПА фондова распореди на позиције деминирања и јачања капацитета за европске интеграције.