Шприцер и Беванда: Буџет БиХ преко милијарду, има пара и за изборе 2022.

Савјет министара данас је једногласно усвојио посебну одлуку којом се одобрава новац за финансирање општих избора коју је предложио министар финансија и трезора Вјекослав Беванда. Претходно је Савјет министара на данашњој сједници усвојио Нацрт закона о буџету. Нацрт закона о буџету усвојен је једногласно и у истом облику како је и предложено.


Задужисмо се (сви заједно) 180 милиона евра, да правимо аутопут кроз западну Херцеговину

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и директор Одјељења за транспорт Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ Сју Берет потписали су данас у Сарајеву уговор о кредиту вриједном 180 милиона евра који је намијењен за изградњу двије дионице ауто-пута и тунела Иван на коридору "Пет це".


Три од три: Беванда не види дискриминацију Српске у пројектима Европске комисије

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда рекао је да сви пројекти, попут оних који су одобрени на самиту о Балкану у Лондону, пролазе Инвестиционо вијеће које чине и представници из Републике Српске, ФБиХ, Брчког и нивоа БиХ и да не може да прихвати констатацију да постоји сегрегацијски однос према Српској у корист ФБиХ.


Беванда: Нема сагласности о механизму координације, ФБиХ све одбија

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да нема сагласности о механизму координације, који је неопходан на путу ка ЕУ, јер власти Федерације БиХ /ФБиХ/ одбијају све раније договорено.
Беванда: СДП блокирао усвајање механизма координације

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда потврдио је да је СДП БиХ у посљедњем тренутку зауставио усвајање усаглашеног механизма координације, због чега је позвао Европску комисију и шефа Делегације ЕУ у БиХ Петера Соренсена да закажу састанак у вези са рјешавањем овог "политичког проблема".


Беванда: Криза из ФБиХ се вјешто пребацила на државни ниво

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда рекао је да су демонстрације у Сарајеву политички инструисане и да се, посљедњим догађајима, криза у ФБиХ вјешто пребацила на ниво БиХ, тако да нико више не помиње Федерацију и њене проблеме.


Беванда-Мркић: Показати свијету колико смо зрели

БиХ и Србија морају подвући црту, почети заједнички радити и показати свијету озбиљност и зрелост – констатовали су данас у Сарајеву предсједавајући Савјет министара БиХ Вјекослав Беванда и министар спољних послова Србије Иван Мркић.