Откривена царинска превара

Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ открили су царинску превару приликом увоза меса из Холандије у БиХ, а постоји сумња да је буџет БиХ оштећен за више од милион КМ.


Српска, Ефбих, УИО: Поравнање, али привремено

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ усвојио је одлуку о првом привременом поравнању између Федерације БиХ и Републике Српске са Јединственог рачуна Управе за ову годину, према којој је ФБиХ дужна да исплати Српској укупан износ од 14.725.997 КМ, саопштено из Управе.


УИО дугују 455 милиона КМ: Да гледамо од чега се живи?

Дуговања пореских обвезника по основу ПДВ-а и других дажбина премашују 455 милиона КМ, а иако је тренутни дуг нешто мањи у односу на ранији пресјек, стручњаци су увјерени да дио потраживања никада неће бити наплаћен, показују најновије евиденције Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.


УО УИО: Ефбих Српској привремено поравнава дуг са скоро 12 милиона КМ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УО УИО) БиХ је, на данашњој 53. телефонској сједници, која је одржана путем видео линка, усвојио Одлуку о првом привременом поравнању према којој Федерација БиХ треба да Републици Српској дозначи 11.927.411 КМ.Најскупљи аутомобили у Дејтонској Долини Плача: Скоро пола милиона марака за нешто лима на четири точка

Најскупљи аутомобил увезен у државну заједницу Српске и Ефбиха у осам мјесеци 2021. године је "ферари ф142", за којег је поносни власник платио 489.457 КМ, плус 83.260 КМ дажбина, потврђено је из Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.Сага о куповини зграде за УИО у Бањој Луци се наставља – Бореновић тврди да је само продужен рок

"Пљачкашка игра властодржаца се наставља и добија нови облик, у покушају да се из буџета привилегованој фирми уплати скоро 100 милиона КМ за куповину зграде Управе за индиректно опорезивање. Умјесто да Савјет министара у року 7 дана, колики је рок који им је дао Представнички дом на основу наше иницијативе, донесе одлуку којом налаже Управи за индиректно опорезивање да поништи поступак јавне набавке, заправо је продужен рок за понуду до краја септембра", рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БиХ.


Бореновић и Пекићева против куповине зграде за УИО – три пута веће цијене од одобрене

Посланици ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, поднијели су посланичку иницијативу којом се oбaвeзуjе Сaвjeт министaрa БиХ дa нajкaсниje у рoку oд 7 дaнa oд дaнa усвajaњa oвe инициjaтивe донесе Одлуку којом се поништава поступак јавне набавке коју је објавила Управа за индиректно опорезивање за куповину постојећег пословног објекта у Бањалуци.


Српској уплаћено 31,2 милиона КМ, заостатак од индиректних пореза

Република Српска је, на основу договора о привременим поравнањима међу ентитетима од расподјеле индиректних пореза с јединственог рачуна, добила више од 31 милион марака, док ће остатак бити исплаћен у новембру и децембру.


Тенкови се претапали, УИО БиХ уништава аутомобиле (не испуњавају услове за увоз)

Уништавање одузетих возила, која су се више од 15 година налазила по складиштима широм БиХ, почеће у наредних 30 дана. У том периоду биће уништено 889 возила од укупно 2.703 правоснажно одузета и предвиђена за уништавање, пише Аваз.