Удружење књижевника награду за најбољу књигу додијелило свом предсједнику

Награда "Ђуро Дамјановић" за најбољу књигу објављену у 2020. години на српском језику припала је Предрагу Бјелошевићу, пјеснику из Бањалуке, за његову књигу пјесама "Заједно, са зидовима”, у издању Удружења књижевника Републике Српске.


Удружење књижевника Српске приређује омаж Кољи Мићевићу

У организацији Удружења књижевника Републике Српске и Српског књижевног друштва из Београда 17. новембра (сриједа) у 11 часова у НУБ РС одржати промоција зборника СЕЋАЊА НА КОЉУ МИЋЕВИЋА у издању Друштва за афирмацију културе "Пресинг" – Младеновац.

Покренути књижевни сусрети са именом Симе Милутиновића Сарајлије

У Источној Илиџи сутра ће бити одржани први књижевни сусрети "Симеон Милутиновић Сарајлија", у организацији општинског Центра за културу и информисање и Удружења књижевника Републике Српске – подружнице у Источном Сарајеву.


Удружење књижевника РС пише и не ћути: Инцко донио нецивилизацијску одлуку која угрожава људска права

Сaопштење за јавност Управног одбора Удружења књижевника Републике Српске, један је од примјера терористичког дјеловања на друштво унутар државне заједнице Српске и Ефбиха, те га Фронтал.РС преноси у цјелости и без интервенција.Награду коју Удружење књижевника РС годишње додијељује својим члановима добио Ненад Миликић за роман Кости

Годишњу награду Удружења књижевника Републике Српске за 2020. годину додјељујемо Ненаду Милкићу за роман "Кости", прву књигу замишљеног четворокњижја под насловом Погром, у ауторском издању.Анђелко Анушић добитник Андрићеве награде

Једна од најзначајнијих књижевних награда, "Иво Андрић” (Задужбине Иво Андрић), која се додјељује од 1976. године у Београду, додијељена је за књигу "Легенда о в(ј)етром вијанима" Анђелку Анушићу аутору издавачке дјелатности Удружења књижевника Републике Српске.


Уз детаљно образложење: Тихомир Левајац из Бање Луке, добитник Годишње награде УКРС

Фронтал.РС, будући да непрофитно и неразумно подржава домаћу производњу у области умјетности и примјењене умјетности, па чак и индустрије забаве; преноси са хроничарским задовољством образложење награде у име жирија. Тешком муком и чудом се чудивши.