И то израчунали: Срби просјечно троше 55 евра по дану у Црној Гори

Туриста из Србије који љетује у Црној Гори у просјеку има 35 година, љетује с породицом, на море долази аутомобилом, а смјештај резервише телефоном, показало је истраживање "гест сурвеј" које је спровела Национална туристичка организација Црне Горе (НТО).


Туризам у РС: Овај јануар успјешнији него прошли

Републику Српску у јануару је посјетило 15 756 туриста који су остварили 46 842 ноћења, што је за 10,7 одсто више долазака и 21 одсто ноћења више него у јануару прошле године, подаци су републичког Завода за статистику.


Брдски бициклизам

Интернет издање магазина "Национална геoграфија", уврстило је босанска и херцеговачка брда и планине међу најбоље дестинације за авантуристички туризам на свијету.Брдски бициклизам, конкретно.


Хрватска: Више новца послала дијаспора, него што је стигло од туризма

Дознаке које хрватски држављани широм свијета шаљу формалним и неформалним каналима породици и пријатељима у земљи остале су стабилне прошле године, а у првој половини 2021. су и порасле, показују подаци Хрватске народне банке (ХНБ).


То се зове субвенција: Малта туристима даје 200 евра из буџета, ако остају најмање три дана у хотелу са пет звјездица

Малта, у жељи да оживи туристичку индустрију, планира да понуди страним посјетиоцима и до 200 еура ако остану најмање три дана на том острву овог љета, саопштио је министар туризма те државе, Клејтон Бартоло.


Како искористити ваучер од 100КМ: Ако вам након овог буде ишта јасно, туриста сте у срцу

Знамо да сви вјероватно изгарате да сазнате како можете утрошити својих 100 КМ, за које Влада РС сматра да сте штетовали за вријеме "епидемије", па Фронтал.РС доноси цјелокупан текст уредбе која је на сједници владе усвојена. Дјелује као шала, али није.