Невјерица: Један културни догађај финансиран од државе Српске, а да је писан азбуком!!!

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић свечано ће
отворити 01.06.2019. године у 19.3 часова Театар фест „Петар Кочић“ у Народном
позоришту Републике Српске у Бањој Луци.


По неслужбеној дужности

Прошле хефте изнова се показало да руководиоци институција оличавају потпуну идеолошку пропаст и, што не рећи, отворено непријатељство према Српској.
Ево, чекао сам петак, суботу, недељу и… могу тако до избора.

Бунар !!!

Свечаном додјелом награда и извођењем представе НА ДНУ КАЦЕ у част награђених, завршен је XV ТЕАТАР ФЕСТ ПЕТАР КОЧИЋ 2012.


Мирисаће дуње…

У петак 08.06.2012.год. на Театар фесту 2012 изведена је представа Народног позоришта Сарајево„Кад би ово био филм…“ по тексту Алмира Имширевића , у режији Дине Мустафића.


Ма не мрзи, само се зеза

У четвртак 07.06.2012. на Театар фесту изведена је ауторска представа Оливера Фрљића “Мрзим истину!” у изведби одличне трупе глумаца Иве Висковић, Ракана Рухсаидата, Иване Рошчић и Филипа Крижана.Меса без хљеба

У уторак 05.06.2012.год. представом „Пошто паштета?“ Атељеа 212 из Београда настављен је Театар Фест Петар Кочић 2012 .


Драма о овима око нас и у нама

У склопу Театар феста Петар Кочић 2012., пред пуном салом Народног позоришта РС 04.06.2012.год. изведена је представа „Драма о Мирјани и овима око ње“, Југословенског драмског позоришта из Београда по тексту Ивора Мартинића.Завршен Театар фест Петар Кочић

„Бановић Страхиња“ Борислава Михајловића Михиза, у извођењу Народног позоришта из Суботице и „Радничка хроника“ Петра Михајловића, у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, равноправно су добили награду за најбољу представу у цјелини и Статуету „Петар Кочић“.


Балон са Театар феста

Кратак приказ представе „Балон“ одигране на Тетар фесту у Бањој Луци 08.06.2011 године. Овај пут пише Драганов презимењак, Синиша Тешановић.