Сви остварили напредак ка ЕУ, осим БиХ

Чланица Европског парламента и извјестилац за визну либерализацију оцјенила је да су државе западног Балкана у протеклом периоду направиле одлучне кораке на путу ка ЕУ.


Фајон: Визе се не могу вратити тако лако

Извјестилац Европског парламента за визну либерализацију Тања Фајон изјавила је Срни да могућност да визни режим буде враћен за грађане БиХ увијек постоји, али не тако брзо и лако као што су неке земље чланице ЕУ очекивале и тражиле.

Фајон: Не очекујем суспензију безвизног режима за земље западног Балкана

Посланик у Европском парламенту Тања Фајон каже да не очекује да ће Европска комисија до краја године усвојити механизам за суспензију безвизног режима према земљама западног Балкана, али и истиче да би се то могло десити почетком наредне године.


Фајон: Шенген неће бити угрожен

Члан Комитета за грађанске слободе и правду Европског парламента Тања Фајон сматра да Шенгенски споразум неће бити угрожен упркос настојањима неких држава Евроске уније за његову радикалну измјену.


Брисел: Србијо ријеши питање азиланата!

Питање азиланата и имиграната из Африке мучи Европу, а чланице ЕУ немају заједничко рјешење. Брисел озбиљно упозорава Србију да што прије ријеши питање азиланата или слиједе нове мјере визном режиму. Механизам привремене суспензије биће тема европских званичника на састанку у јуну.