Народне шуме у Дејтонки: Власти нити их заливају, нити их окопавају, али све мање за буџет зарађују

Шуме у Српској, али и сусједном Ефбиху стихијски се уништавају голом сјечом, тако да је то и еколошки, а не само корупцијски проблем. ТИ БиХ налази да: Број запослених у десет [1] јавних предузећа из Босне и Херцеговине која се баве шумарством за пет година повећан је за 625, а издвајања за њихове плате већа су за 28 милиона марака.

Алекса Милојевић: Шуме на општине

У подугачкој анализи директор Економског института из Бијељине, Алекса Милојевић, покушава да докаже да ли је и зашто боље да шумама управљају општине, а не Влада.


Шуме РС: Већа сјеча, нешто слабија реализација

Јавно предузеће шумарства "Шуме Републике Српске", од 1. јануара до 30. априла извршило је сјечу 450.000 метара кубних шумских дрвних сортимената, док је реализација била у обиму 367.000 метара кубних шумских дрвних сортимената, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.Обустављена истрага против Неђе Илића

Окружно Тужилаштво у Бањој Луци је због недостатка доказа обуставило истрагу против бившег директора "Шума Српске" Неђе Илића, потврђено је из Тужилаштва.Галић: Оптужница ће препасти крадљивце шуме

Вршилац дужности директора "Шуме Републике Српске" Јаков Галић поздравио је данас потврђивање оптужнице против 19 лица због крађе шуме и штете буџету Српске у износу од 850.00 КМ.


Шумска мафија пустоши Српску

Једно је сигурно, а то је, док је и једна од ових "демократски” опредијељених странака на власти, пљачка народног блага неће престати.


Шуме РС: Шестомјесечни губитак 3,9 милиона КМ

Јавно предузеће "Шуме Републике Српске" за првих шест мјесеци ове године пословало је са губитком од 3,9 милиона КМ, а само Шумско газдинство "Романија" направило је минус већи од 1,4 милиона КМ, наводи се у Производно- финансијском извјештају.