Ружић: Не смије се дозволити да РС изгуби промил идентитета

Република Српска није искључиви актер блокирања рада било које институције БиХ, него је то рефлексија неразумјевања чињенице да овај ентитет има право у оном у чему се залаже и да нико није суверен да му то одузме, изјавио је предсједник Извршног обора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић.


Шта СПС предлаже за рјешење економске кризе

Због настале кризе која ће се посебно одразити на повећање цијена енергената и чије посљедице ће резултовати великим додатним ударом на стандард грађана, а ударом на привреду довести до неподношљивих поскупљења, сматрамо да је неопходно хитно реаговати.

СПС поводом реаговања Министарства иностраних послова Хрватске: Милан Тепић је истински народни херој, а не терориста

За српски народ, Милан Тепић ће увијек бити херој, онај који је дао
ријеч и који је својом жртвом спасио бројне Србе од судбине Срба Сијековца, Пакраца, Госпића, од судбине породице Зец. Ово је између осталог саоштено из Социјалиситичке партије Српске (СПС), поводом
протестне ноте коју је због откривања плоче у част Милана Тепића у Бањалуци упутило хрватско министарство иностраних послова.


СПС тражи хитну помоћ за поплављене општине – латиницом

Типичан примјер азбукоубиствене језичке политике долази из СПС РС, гдје на фотографији можете видјети како је логотип и чак име пошиљаоца написано српским писмом, док је садржај вијести и писмо којим се свакодневно користе пошиљаоци оно коју сервис за пошту препознаје као хрватски.


Из социјалиста назад у социјалисте: Одбор СПС из Трна, прешао у СП РС

Цјелокупно чланство Мјесне организације такозваног СПС из Трна приступило је Социјалистичкој партији. Као разлог напуштања СПС Горана Селака истакли су незадовољство стањем и односима у тој странци, за коју кажу да се у свом раду не руководи интересима грађана Републике Српске.
Није шала: Кандидат за одборника у граду зеленила би да сијече стабла!!!

Извјесни Александар Дошеновић, кандидат за бањолучког одборника број 24 на листи СПС – Социјалистичка партија Српске, очигледно нема појма о стварним проблемима у граду, те лупета такве будалештине, да је то невјероватно.


ПДП: Радојичић крши сопствене прописе присуствујући оснивању СПС

Иако је закључком Владе Републике Српске у вези са превентивним мјерама становништва од вируса корона у Републици Српској забрањен сваки облик јавног окупљања, Kомадант штаба за ванредне ситуације у Бањалуци и градоначелник Игор Радојичић најгрубље је и сам прекршио Наредбу коју је прописао.