Свети Сава као родоначелник великосрпског геноцидаштва

Најбољи начин за вршење агресије на нацију која је претрпила тежак геноцид, јесте замјеном теза и нападом да је она геноцидна. Друштвенополитичка криза у Дејтонској Долини Плача је управо посљедица крајње фазе тог опсежног, међународног процеса преумљења српског народа у безусловно покоран. Очито противно животним националним интересима, а са становишта своје тобоже неискупиве колективне грешности.


Годишњица пробоја Солунског фронта не слави се на тај дан, а и Зејтинлик се реновира

Протеклих дана у медијима, а посебно на друштвени мрежама, могле су се чути бројне критике упућене српским званичницима јер нису на прави начин обиљежили стоту годишњицу пробоја Солунског фронта.


Зејтинлик: Делегација Српске на обиљежавању пробоја Солунског фронта

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић предводио је данас делегацију Републике Српске на комеморацији на Српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну поводом обиљежавања 95 година од пробоја Солунског фронта.


Фото прича: Слава јату бесмртника – Зејтинлик (14.09.2013)

На дан 14. септембра 1918. године стотине топова засуле су њемачке и бугарске положаје на Солунском фронту громогласно означавајући почетак пробоја и коначне побједе Српске војске и савезника у Првом свјетском рату.Солунски фронт

На дан, 15. септембра 1918. године, почео је пробој Солунског фронта.