Слободан Антонић: Јасеновац у Београду

Оно што највише погађа је да и поред гомиле јасних аргумената, те до ноката догориле потребе за дјеловањем, то уопште не дотиче српске изабране и именоване представнике власти. Али и опозиције. У свим српским државним творевинама, укључујући и Црну Гору. Оно што се сад дешава у приморској српској држави, управо је посљедица тога.


Слободан Антонић: Хитлер из нашег твитера

Слободан Антонић навику „научних радника“ из доба самоуправног социјализма, да се нешто што је писано латиницом наводи у оригиналу у азбучном тексту, употребљава као ликовни демарш њихових добрих намјера, које су у својој суштини неодбрањиво противурјечне и среброљубно зле.


Моћ компрадора: Одстрел З. Ћирјаковића

Ћира на срећу није ухапшен, али му је управа факултета 1. октобра саопштила да више неће бити у настави, те да ће наредних годину дана бити плаћен да се бави „научним радом“. То је стара метода академске ликвидације, које се сећамо још из „вунених времена”.


Антонић: Култура сећања на Покољ 1941-1945. за Србе не сме бити нешто што може да буде, а и не мора

Свако ко је видео скулптуре жена и деце како вире из Дрине био је потресен. Било је то пре недељу дана, када је отворено спомен обележје, с музејом, жртвама епске трагедије на Дрини 1942. године. Тада су усташе поклале или побацале у реку око 6.000 Срба из Источне Босне.Зашто да се заборави: Спискове је правила и Соња Бисерко, па ником није сметало

Хелсиншки одбор за људска права Соње Бисерко објавио списак 57 “националистичких“ професора и научних сарадника са Београдског универзитета који морају бити позвани на “одговорност за своје деловање“, а њихови радови “цензурисани“.