А јануар: У Мостару додијељена фебруарска награда Слави Кукићу

Јучер је, након сесије Академског вијећа СДП Мостар, на којој је био уводничар, академику СЛАВИ КУКИЋУ уручена Награда "14. ФЕБРУАР" коју му је додијелила Комисија за фебруарска признања УАБНОР – а Мостар фебруара 2018. године.


Кукић дефинитивно отпао за мандатара!

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас, у другом кругу гласања, није подржао кандидата Предсједништва БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славу Кукићу.

Нема сагласности о Кукићу

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није као комисија постигао сагласност о потврђивању именовања Славе Кукућа за предсједавајућег Савјета министара БиХ и данас ће се о томе посланици изјашњавати у другом кругу- рекао је данас предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић


Кришто: Кукић сутра без потребне већине

Кандидат ХДЗ-а за мјесто предсједавајућег Савјета министара Борјана Кришто сматра да Славо Кукић ни на сутрашњој сједници Представничког дома парламента БиХ неће добити потребну већину.Томић: Искакање ПДП-а нема оправдање

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бошко Томић рекао је Срни да је изненађен тиме што је посланик ПДП-а Весна Крстовић-Спремо била уздржана током гласања о именовању Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ, наводећи да за то нема објективног оправдања.Kукић: Нудим свој тим

Мандатар за нови сазив Савјета министара БиХ Славо Кукић, позивајући се на Закон о Савјету министара БиХ, најавио је да ће у наредних 35 дана саставити свој тим и понудити га на потврду Представничком дому БиХ Парламентарне скупштине БиХ.


Продановић: Странци не могу насиљем преко Устава БиХ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић сматра да нико из међународне заједнице не може правити насиље над Уставом БиХ, тако што би се директно умијешао у процес формирања власти БиХ.


Коначну одлуку о Кукићу донијеће посланици

Трочлани Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није успио постићи сагласност у вези са потврђивањем именовања Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ, тако да ће коначну одлуку о овом питању у новом кругу гласања донијети посланици.