Банкротирао оператер "Сјеверног тока 2”

Оператер њемачко-руског гасовода "Сјеверни ток 2” постао је жртва узвратних мјера које је предузео Берлин после почетка руске инвазије на Украјину, и морао је под стечај, док су запослени добили отказ.


Пара врти, политика преврће: Њемачка компанија одбија да затвори Сјеверни ток 1

Највећи европски оператер енергетске мреже Е.ОН, са сједиштем у Есену, одбацио је захтјеве за затварање гасовода "Сјеверни ток 1" у оквиру санкција Русији, саопштено је данас из те компаније за лист "Рајнише пост".


Путин и Шолц најавили дјелимично повлачење руских снага и говорили о испорукама плина

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не жели рат у Европи, али је ситуацију на истоку Украјине описао као "геноцид" и позвао на рјешавање сукоба кроз мински мировни процес.Енергетска агонија се наставља: Нова суспензија Сјеверног тока 2 – због сједишта предузећа у Швајцарској

Њемачка регулаторна Савезна агенција за мреже суспендовала је сертификовање оператора гасовода "Сјеверни ток два" због неусклађености са енергетским регулативама ЕУ, изјавила је њемачки министар спољних послова Аналена Баербок.Дани(ј)ел Симић: Руски гас стигао до Раче – Српска у Милошевцу плаче

Посјета српског члана Предсједништва БиХ Владимиру Путину, получила је више занимања јавности у смислу спиновања је ли се уопште десила, да је и портпарол Кремља, Димитриј Песков, осјетио потребу потврдити је саопштењем. Као и обично, није обраћена никаква, посебно аналитичка пажња, на могућности сарадње са Русијом и значај или изводљивост пројеката који су помињани.


Келин: Чека се само њемачка влада и Сјеверни ток 2 одмах може у погон

За укључивање протока гаса из "Сјеверног тока 2" потребна је само дозвола Њемачке, рекао је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин. Каже да је потребна само дозола Њемачке за испоруку додатног гаса Европи, испод Балтичког мора.


Прва линија Сјеверног тока 2 завршена, Путин планира завршетак до краја године

Русија је спремна да пусти гас у "Сјеверни ток два" чим прва линија овог гасовода буде спремна, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.