Банкротирао оператер "Сјеверног тока 2”

Оператер њемачко-руског гасовода "Сјеверни ток 2” постао је жртва узвратних мјера које је предузео Берлин после почетка руске инвазије на Украјину, и морао је под стечај, док су запослени добили отказ.

Пара врти, политика преврће: Њемачка компанија одбија да затвори Сјеверни ток 1

Највећи европски оператер енергетске мреже Е.ОН, са сједиштем у Есену, одбацио је захтјеве за затварање гасовода "Сјеверни ток 1" у оквиру санкција Русији, саопштено је данас из те компаније за лист "Рајнише пост".


Путин и Шолц најавили дјелимично повлачење руских снага и говорили о испорукама плина

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не жели рат у Европи, али је ситуацију на истоку Украјине описао као "геноцид" и позвао на рјешавање сукоба кроз мински мировни процес.Енергетска агонија се наставља: Нова суспензија Сјеверног тока 2 – због сједишта предузећа у Швајцарској

Њемачка регулаторна Савезна агенција за мреже суспендовала је сертификовање оператора гасовода "Сјеверни ток два" због неусклађености са енергетским регулативама ЕУ, изјавила је њемачки министар спољних послова Аналена Баербок.


Дани(ј)ел Симић: Руски гас стигао до Раче – Српска у Милошевцу плаче

Посјета српског члана Предсједништва БиХ Владимиру Путину, получила је више занимања јавности у смислу спиновања је ли се уопште десила, да је и портпарол Кремља, Димитриј Песков, осјетио потребу потврдити је саопштењем. Као и обично, није обраћена никаква, посебно аналитичка пажња, на могућности сарадње са Русијом и значај или изводљивост пројеката који су помињани.Келин: Чека се само њемачка влада и Сјеверни ток 2 одмах може у погон

За укључивање протока гаса из "Сјеверног тока 2" потребна је само дозвола Њемачке, рекао је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин. Каже да је потребна само дозола Њемачке за испоруку додатног гаса Европи, испод Балтичког мора.


Прва линија Сјеверног тока 2 завршена, Путин планира завршетак до краја године

Русија је спремна да пусти гас у "Сјеверни ток два" чим прва линија овог гасовода буде спремна, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.


Дигао руке од незаустављивог: Бајден укинуо санкције Сјеверном току 2

Администрација предсједника САД Џозефа Бајдена укинула је санкције против компаније која гради гасовод "Сјеверни ток два" између Русије и Њемачке, наводи се у извјештају Стејт департмента. То је знак и да Русија неће морати да жури да га заврши прије избора у Њемачкој, као што је раније најављивано.