Брамерц незадовољан радом Тужилаштва БиХ

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да је након недавне посјете Сарајеву разочаран напретком у истрагама које је хашко тужилаштво прије неколико година пребацило Тужилаштву БиХ, те да је незадовољан радом овог тужилаштва на пребаченим предметима ратних злочина.


Брамерц о дебати у УН: Пропуштена прилика за помирење

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц оцијенио је у разговору са члановима Предсједништва БиХ да је на недавно одржаној дебати о Хашком трибуналу у Њујорку пропуштена прилика да се учини позитиван утицај на помирење.

Брамерц: Ускоро потписивање протокола Србије и БиХ

Главни хашки тужилац Серж Брамерц изјавио је да ће ускоро бити потписан протокол о сарадњи тужилаштава Србије и БиХ о размени доказа и информација у предметима везаним за ратне злочине, преноси сајт Клиx.ба.


Брамерц: Неприхватљива Николићева изјава о геноциду

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц оцјенио је као неприхватљиву изјаву предсједника Србије Томислава Николића о томе да у Сребреници није било геноцида, рекавши да је она у супротности са пресудама Међународног суда правде и Хашког трибунала, и да не доприноси помирењу.


Брамерц: Шешељев случај је грозан

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да судски процеш против Војислава Шешеља, који траје девет година, није примјер како треба да функционише међународно право.Брамерц у уторак у Београду, Вол. Тко зна који?

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц допутоваће у уторак, 8. новембра у дводневну посјету Београду, гдје ће се састати са предсједником Србије Борисом Тадићем, предсједником Националног савјета за сарадњу са Трибуналом Расимом Љајићем, тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем и представницима оперативних служби.Брамерц у редовном обиласку

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц почиње данас дводневну радну посјету Београду током које ће разговарати са предсједником Србије Борисом Тадићем, тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем и предсједником Националног савјета за сарадњу са Трибуналом Расимом Љајићем.


Брамерц: А ко је крио Младића?

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да на слободи има још одговорних за злочине у Сребреници, као и да се мора открити и ко је 16 година крио генерала Ратка Младића.


Брамерц и Робинсон сутра пред Савјетом безбједности

Главни хашки тужилац Серж Брамерц и предсједник Хашког трибунала Патрик Робинсон сутра ће пред Савјетом безбједности УН у Њујорку представити своје редовне полугодишње извјештаје о раду и изложити оцјену о сарадњи држава са Трибуналом.