Штрбац: У Барањи на испитивање приводе читава српска села

Хрватска је до сада подигла 5.500 пријава за ратне злочине против Срба, а од почетка године на мети је преостало српско становништво у Барањи, при чему се користе све полицијске и правосудне структуре, па се на испитивања приводе и читава села, рекао је директор Документационо-информационог центра "Веритас” Саво Штрбац.


Убиство породице Зец некажњено, једног од убица помиловао Стипе Месић

Документационо-информациони центар Веритас саопштио је поводом 29 година од бруталног убиства српске породице Зец у Загребу да је главнокомандујући јединице која је извршила тај злочин Томислав Мерчеп прошао некажњено и до краја живота уживао све привилегије хрватског друштва.

Саво Штрбац: Црно брдо у зеленим Котарима

Хоризонтом у плодним и зеленим Равним Котарима, где је до августа 1995 живио искључиво српски живаљ, доминира велико црно брдо, апокалиптичног изгледа. Оно није природног поријекла, већ се ради о 140 хиљада тона опасног отпада.


Откос – етничко чишћење Срба из Хрватске које заборављамо

Данас се навршило 27 година од етничког чишћење 26 српских села Пожешке котлине, гдје убијен 71. цивил српске националности, а опљачкано, минирано и попаљено 616 стамбених и 590 привредних објеката, док су без кућа остала 1.492 лица, саопштено је Информационо-документационог центра "Веритас".Штрбац: Промјена власти не значи и промјену односа Хрватске према Србима

Директор Документационо-информативног центра "Веритас" Саво Штрбац сматра да ће се побједом СДП-а Зорана Милановића на хрватским изборима побољшати односи Хрватске и Србије, али не и односи хрватске државе према Србима.


Штрбац: На списку оптужених за Вуковар недостаје Стјепан Месић

Директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац оцијенио је за Срну да су четворица хрватских званичника, које српско тужилаштво терети за злочине над Србима у Вуковару, у Источној Славонији, очигледно оптужена по командној одговорности, те да том списку недостаје још само име Стјепана Месића.Штрбац: Вјерујем да ће пресуда хрватским генералима бити потврђена

Предсједник Документационо – информационог центра "Веритас” Саво Штрбац изразио је данас увјерење да ће у другостепеном поступку пред Хашким трибуналом бити потврђена суштина пресуде хрватским генералима оптуженим за "удружени злочиначки подухват” у којем је извршено етничко чишћење Срба из Крајине.


Кукавички срушен споменик кукавичког злочина

Ноћу 03/04. јул 2011. године непознати починиоци су девастирали спомен обиљежје крајишким жртвама у мјесту Бравско/Јањила између Босанског Петровца и Кључа, у Унско Санском кантону, у саставу Федерације БиХ.