Хирурзи Петрограђани дошли код Шеранића, имена им у оригиналу латиницом

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима, састао се данас у свом кабинету са хирурзима-онколозима из Онколошког центра у Санкт Петербургу који су у вишедневној посјети Универзитетском клиничком центру Републике Српске.


Пандуревићка у Санкт Петерсбургу о мајчинству, демографији и младима

Потпредсједник СДС Александра Пандуревић изразила је наду да ће БиХ пресликати законе Руске Федерације, која је, како је истакла, последњих 15 година учинила много на политици родне равноправности, али и јачању улоге мајчинства и побољшању услова за јаку наталитетну и политику младих.


Додик са губернатором Петрограда: Москва је увијек имала принципијелан став према Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је Руска Федерација одувијек имала према БиХ и Дејтонском мировном споразуму принципијелан став који се заснивао на међународном праву, а не рушењу међународног правног поретка.


Босић из Петрограда: Да је усвојен закон о јавности рада НВО Додик никад не би дошао на власт

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић присусутвовао је данас у Санкт Петербургу централном панелу Међународног економског форума на коме су се учесницима обратили предсједник Руске
Федерације Владимир Путин, предсједник Француске Емануел Макрон, јапански премијер Шинзо Абе, замјеник кинеског предсједника Ванг Кишханг и предсједница Међународног монетарног фонда Кристин Лагард.Додик о економији у Петрограду, уз нове позиве на долазак у Бању Луку

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је данашњи састанак у Санкт Петербургу са губернатором тог руског града Георгијем Полтавченком био квалитетан, да су констатовали напредак у сарадњи, као и да ће разговори бити настављени.


Дани културе Републике Српске у Петрограду

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић свечано је отворио синоћ манифестацију „Дани културе Републике Српске у Санкт Петербургу“, у оквиру које ће наредних дана бити одржано низ културних догађаја с циљем представљања културног стваралаштва Републике Српске санктпетербуршкој публици.Договара се: Како ће се Српска представити у Петрограду?

Mинистaр прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe др Дaнe Maлeшeвић са сарадницима разговарао је данас са представницом Комитета за културу Санкт Петербурга Еленом Војновом и са директорима републичких установа културе са чијим ће се програмима Република Српска представити на предстојећим „Данима културе Републике Српске у Санк Петербургу“.


Нова опасно нечујна Варшављанка

У Санкт Петербургу је поринута нова дизел-електрична подморница пројекта 636.1. Подморнице ове класе се незванично на Западу зову „црне рупе у океану“ због веома тихог хода.