РиТЕ Гацко добили пресуду са Терексом у вези дуплом пресудом

Врховни суд Републике Српске прихватио ревизију и укинуо пресуду Вишег привредног суда у Бањој Луци, на основу које је у извршном поступку вођеном пред Окружним привредним судом у Бијељини, компанији Д.О.О. "Терекс инжењеринг" Бијељина исплаћен износ од 2.953.414,35 КM, што представља дио од 5.751.970,35 КM, који је до сада ЗП "РиТЕ Угљевик" исплатило компанији тој компанији.

Радници РиТЕ Угљевик протестовали на Тргу Крајине

Око стоињак радника Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик организовало је данас протест на бањалучком Тргу Крајина због, како тврде, неправедних и невјероватних пресуда у три судска спора са компанијама "Шицо енд компани", "Терекс инжењеринг" и "Континентал", које су на штету РиТЕ Угљевик.


РиТЕ Угљевик: Дошло је до погрешне примјене права у корист Шице и осталих

Руководство Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ Угљевик оцијенило је данас да је у вези са судским споровима које против овог предузећа воде такозвана "трећа лица" дошло до погрешне примјене права на штету предузећа, које се сада суочава са пресудама за накнаду наводне штете компанијама "Терекс инжењеринг", "Шицо" и "Континентал".


РиТЕ Угљевик мора да плати непостојећим фирмама које су оштећене за посао које нису урадиле!

Врховни суд Републике Српске донио је коначну пресуду којом је Рудник и Термоелектрана Угљевик обавезани да фирми "Шицо енд компани" из Бијељине исплати 1,2 милиона КМ, односно укупно са законском затезном каматом око 2,4 милиона КМ, за накнаду штете и изгубљене добити за послове које никад није урадила.РиТЕ Угљевик: Пљачкају нас приватници помоћу сумњивих пресуда

Предузећа РиТЕ Угљевик упозорило је да се "успјешне државне компаније пљачкају и путем сумњивих судских пресуда" што, како наводе, потврђује чињеница да три приватна предузећа већ три године воде судски поступак против РиТЕ Угљевик за накнаду штете на име наводне обичне штете и наводне изгубљене добити за послове које нису никад урадили".


Додик: Откуд вам то да ће Сердаров да нас тужи

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да није чуо за најаву да ће руски бизнисмен Рашид Сердаров тужити Српску и да је он један од важних инвеститора у Републици Српској.Ветерани су у праву, ајде да их подмитимо послом!

У Електропривреди Републике Српске убрзо ће бити запослен већи број демобилисаних бораца. Само у Зависном предузећу Рудник и термоелектрана Угљевик сутра ће са Борачком организацијом РС бити званично потписан уговор вриједан 400 хиљада КМ о запошљавању демобилисаних бораца са подручја Угљевика и сусједних општина, сазнаје пословни портал Капитал.


ТЕ Угљевик: У губицима, али запошљавање и разбацивање не посустаје

Према посљедним званичним подацима, Рудник и термоелектрана Угљевик је трећи квартал прошле године завршила са губитком од 16 милиона КМ, што је за 15,2 милиона КМ већи минус у поређењу са истим периодом из 2012. године.