Раул Кастро у Русији

Руски предсједник Владимир Путин састаће се данас са Раулом Кастром, током посјете кубанског предсједника Русији, саопштено је из Кремља.

Кастро: Вишепартијски систем опасан за независност

Кубански предсједник Раул Кастро бранио је једнопартијски систем у земљи рекавши да би омогућавање дјеловања других политичких партија представљало опасност за независност Кубе и социјалистички систем земље успостављен револуцијом 1959. године.


Реформе на Куби: Укидање више од милион радних мјеста у државној служби

Кубанска Национална скупштина подржала је план предсједника Раула Кастра за реформу економије који подразумијева успостављање мањих предузећа и укидање више од милион радних мјеста у државним службама.Објављен Че Геварин "Дневник једног борца"

Хавански Центар посвећен животу и дјелу герлиског вође, љекара, дипломате и писца Ернеста Че Геваре објавио је његов "Дневник једног борца", који је писао током кубанске револуције, пренијели су данас шпански медији.


Раул Кастро на челу Комунистичке партије

ХАВАНА– Владајућа Комунистичка партија Кубе изабрала је данас предсједника државе Раула Кастра и првог потпредсједника Хозеа Мачаду Вентуру за руководиоце највишег политичког тијела у земљи.Раул Кастро: "Систематско подмлађивање" власти

ХАВАНА- Кубански предсједник Раул Кастро изјавио је да ће високи политички званичници моћи да остану на дужности два петогодишња мандата, обећавајући "систематско подмлађивање" власти.