Шаровић у Лопарама код Раде Савића на (општинској) слави

Лопаре као једана од најуспјешнијих општина треба да послужи као примјер како треба водити локалну заједницу, казао је предсједник СДС Мирко Шаровић који присуствовао крсној слави Лопара Светом великомученику Георгију-Ђурђевдану.


Радо Савић: Сумња око кисеоника је оправдана, јер су ухапшени неки од најодговорнијих за борбу против ковида

Послије преса премијера Вишковића ипак је остала дилема да ли су неквалификовани испоручиоци раније испоручивали одговарајући кисеоник – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.

Савић: Српске жртве Средњег Подриња не смију бити заборављене

Делегација Српске демократске странке на челу са замјеником предсједника СДС Радом Савићем и начелником општине Источна Илиџа Маринком Божовићем положила је вијенце на Спомен-крст у Братунцу поводом обиљежавања 29 година од страдања 3267 Срба из Средњег Подриња.


Градоначелник Бијељине нема кад за турнеју по Српској, страначки другови га посјећују у Семберији

Градоначелника Бијељине Љубишу Петровића и његове сараднике у просторијама Градске управе посјетила је делегација предвођена послаником у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирком Шаровићем, коју су чинили и начелник Општине Лопаре Радо Савић, начелник Општине Шамац Ђорђе Милићевић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Томица Стојановић.


Радо Савић: Руководећи у Српској, да се угледају на оне у Србији на челу са Вучићем

Представници власти у Републици Српској би требало да се угледају на челнике Србије на челу са председником Александром Вучићем, јер се показало како одговорна држава брине о здрављу својих грађана кроз набавку преко потребних вакцина против КОВИД-19. – истакао је замјеник предсједника СДС др Радо Савић.Специјална и једносмјерна помоћ Србије: Ниче хала у Прибоју код Лопара

У Прибоју код Лопара започела је изградња пословно-производне хале површине 900 метара квадратних, захваљујући донацији Владе Србије – казао је др Радо Савић, начелник општине Лопаре и замјеник предсједника СДС.


СДС: У Добоју, на кафици, састали се начелници

Начелници Српске демократске странке одржали су састанак са представницима Градске организације СДС Добој и подржали активности ове организације пред поновљене изборе који ће се 21. фебруара одржати у Добоју.Петровић: Причаћу са свима, посебно са бившим одборницима СДС који су добили подршку народа

Врата СДС-а су отворена за сарадњу са свим грађанима и сви бивши чланови СДС-а који осјећају припадоности идеологији Српске демократске странке су добродошли. Сви народни одборници који су добили подршку народа могу очекивати моју подршку. Интерес грађана Бијељине треба нам бити свима на првом мјесту.


Чека се реакција Невладинића: Радо Савић хоће Србина за начелника Сребренице

"СДС жели начелника Србина у Сребреници и у том смислу ћемо приступити избору за канидата за начелника општине и у наредних 5 до 7 дана би требало да општински одбори у Сребреници виде која је то личност око које ће се окупити" – истакао је замјеник предсједника СДС Радо Савић.


Закључци предсједништва СДС: Влада нетранспарентна дискриминише опозиционе општине

Теслић и Прњавор су двије општине које имају приближно једнак број становника и једнак коефицијент за расподјелу ПДВ-а а општина Теслић је добила два и по пута мање новца од општине Прњавор – истакао је након сједнице Предсједништва СДС Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС коментаришући нетранспарентност у расподјели новца општинама из кредита ММФ-а.