Предсједница се захваљује на Ордену Републике Србије на ленти

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Београду да за једног политичара, представника грађана и институција Републике Српске не постоји већа част, нити признање, од онога које му може указати братска Србија.

Вучићева устаничка посланица: Желимо Сретењску Србију и нико не може да нам забрани јединство српског народа

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Србија данас бастион слободе и независности, али и гарант мира на овим просторима. "Данас шаљемо поруку да желимо слободну, јаку и модерну, ми желимо сретењску Србију", рекао је Вучић у Београду на свечаности уручења одликовања поводом Дана државности.


За 218. годишњицу Првог српског устанка, министар Милуновић примио признање од Србије

Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Србије додијелио је "Велику плакету" министру рада и борачко-инвалидске заштите Душку Милуновићу, предсједнику Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске.


Жељка честита Дан бораца и Први српски устанак

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку Борачкој организацији Републике Српске и свим некадашњим припадницима војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.Нит\’ ти иде Кулин-капетане: Сјећање на Бој на Мишару

Битка вођена између српске устаничке војске под командом Карађорђа и турске војске на брду Мишар код Шапца почела је 1 августа 1806. Ова битка је једна од највећих побjеда српских устаника за вријеме Првог српског устанка.


Вишеград: Обиљежавање Првог српског устанка

Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Први српски устанак биће обиљежени данас у Вишеграду и сутра у Бањалуци, најављено је из Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.205 година од најзначајније побједе у Првом српском устанку

У селу Мишару, надомак Шапца, данас је обиљежена годишњица Боја на Мишару, најзначајније побједе у Првом српском устанку, када су прије 205 година Карађорђеви устаници побиједили четири пута бројнију турску војску и потјерали је ка Дрини.