(Срећом) и ћирилица је домаћа

Осим производа имамо и домаће писмо, које нам је бесплатно остало од предака, те би га и домаћи привредници требали користити више, а не само при позивима на (економски) патриотизам.

Министар Вјеко први пут разговарао са коморама Српске економијом забављенима

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је данас први званични састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске и Занатско-предузетничке коморе Републике Српске.


Мјере Привредне коморе: Прво Закон о раду

Пословна заједница у Републици Српској инсистира да се у 2014. години прихвате и реализују кључне мјере којима ће се растеретити привреда од низа фискалних и парафискалних оптерећења, те да се у Економску политику Српске за наредну годину уграде мјере којима би се унаприједили услови пословања и подигла конкурентност домаће привреде.Привредна комора: Прескупи нотари сметају пословном амбијенту

Привредна комора Републике Српске предложила је ресорном министарству Српске да се смање трошкови нотарских услуга, јер је, како наводе, због високих трошкова тих услуга у Српској смањена конкурентска способност привреде, што представља једну од кочница креирања повољнијег пословног амбијента.Привредна комора: Порасла продаја домаћих производа

Продаја домаћих производа за вријеме акције "Наше је боље", коју је Привредна комора Републике Српске /РС/ проводила по тржним центрима, порасла је за 20 одсто, изјавио је данас Срни портпарол Привредне коморе Владимир Благојевић.


Почиње наградна игра \’\’Купујмо домаће – произведено у Српској\’\’

Привредна комора Републике Српске од данас до 12. јануара организује велику наградну игру "Купујмо домаће – произведено у Српској", чија је главна награда монтажно-дрвена кућа "Балканика", произвођача "Стеко центра" из Бијељине са столаријом "Фагус".


Привредна комора: РС има пословне услове на европском нивоу

Дијана Комосар, главни организатор штанда Привредне коморе Републике Српске на 6. међународном сајму инвестиција "Инвестекспо", каже да инострани и домаћи инвеститори у појединим градовима и општинама РС, све дозволе за отпочињање посла могу добити за свега дан или два.