За 200 милиона КМ убран већи харач у Пореској управи РС

Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић изјавио је да је у Српској за седам мјесеци ове године наплаћена милијарда и 592 милиона КМ јавних прихода, што је за 200 милиона или 14 одсто више него у истом периоду прошле године.


Пореским обвезницима прошле године отписано 42,5 милиона КМ

Буџет РС ускраћен је за 42,5 милиона марака који су у прошлој години отписани пореским обвезницима, а прва на листи је фирма "Кекеровић компани”, која годинама није извршавала своје обавезе, а којој је отписано 9,1 милион КМ дуга.


Пореска управа очекује 11 милиона КМ од пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске наплатила је у овој години око 7,5 милиона КМ по основу пореза на непокретности, а до краја године требало би да буде наплаћено 10 до 11 милиона марака или 60 одсто по основу достављених рачуна, изјавила је директор Пореске управе Зора Видовић.


Пореска управа РС: За четири мјесеца прикупљено 663 милиона КМ прихода

Пореска управа Републике Српске је за прва четири мјесеца ове године прикупила 663 милиона КМ јавних прихода, што је за два одсто више него у истом периоду прошле године, саопштено је данас из Пореске управе.Ухапшен инспектор Пореске управе

Припадници Јединице за борбу против организованог криминала и корупције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, у склопу акције "Прољеће", ухапсили су данас у Бањалуци инспектора Пореске управе Српске, изјавила је Срни портпарол МУП-а Мирна Шоја.


РС: Од 1. марта подјела пореских рачуна

Пореска управа Републике Српске ће највјероватније 1. марта почети подјелу пореских рачуна, јер је, према новом Закону о порезованим непокретностима, обавезна да их грађанима достави најкасније до 31. марта, изјавила је директор Пореске управе Зора Видовић.Пореска управа РС: Повећани јавни приходи

У Републици Српској, у првих једанаест мјесеци ове године укупно је уплаћено 1,847 милијарди КМ јавних прихода, што је за 15 одсто више у односу на исти период прошле године. У укупним јавним приходима на директне порезе односи се 377 милиона КМ, саопштено је из Пореске управе РС.


Пореска управа: За десет мјесеци 1,683 милијарде КМ

У Републици Српској за 10 мјесеци ове године уплаћено је укупно 1,683 милијарде КМ јавних прихода, што је за 16 одсто више него у истом периоду прошле године, од чега се на директне порезе односи 345,6 милиона КМ.


Kладионице закинуле РС за више од 2,4 милиона КМ

Због неплаћања пореза у посљедњих пет година, 32 пореска обвезника који се баве привређивањем игара на срећу путем кладионица, оштетили су буџет Републике Српске за више од 2,4 милиона марака.