И Соренсен сутра на састанку шесторке

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изразио је оптимизам у погледу сутрашњег састанка у Сарајеву лидера шест водећих политичких странака у БиХ, наглашавајући да ће у првом дијелу овог скупа учествовати и специјални изасланик и шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен.


Бијељина: Мићо и Соренсен се пецкали о аутопуту

Специјални представник ЕУ у БиХ Петер Соренсен данас борави у Бијељини гдје са градским руководводиоцима разговара о пројекту градске канализације, који се финансира из европских фондова.
Соренсен: Почињу кључни састанци

Специјални представник ЕУ у БиХ Петер Соренсен изјавио је да се ниво преданости Уније европским интеграцијама БиХ огледа у интензивном низу кључних састанка који ће бити одржани ове седмице.


Пандуревић: Соренсеново писмо је прекретница

Замјеник предсједавајућег Уставно-правне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић очекује од бошњачких партија, првенствено СДА, да престану са блокадом и рушењем измјена и допуна Закона о личној карти и Закона о пребивалишту и боравишту, након што је специјални представник ЕУ Петер Соренсен подржао предложене измјене и допуне ових закона.


Џомбић и Соренсен

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са шефом Делегације Европске уније у БиХ и специјалним представником ЕУ Петером Соренсеном о европској перспективи Републике Српске и БиХ.