Као да их неко пита: Бајден и Шолц не признају Русији запосједнуте територије у Украјини

Њемачки канцелар Олаф Шолц и амерички предсједник Џозеф Бајден сагласили су се у данашњем телефонском разговору да неће признати никакво територијало напредовање Русије у Украјини, рекао је портпарол Владе Њемачке.


Даниэль Симич: Украјина за неупућене – рат који ће бити јуче

Пишем ово у Ростову, гледајући на обале ријеке Дон. Мирно тече. Тамо негдје у послијепоноћном мраку је ушће у Азовско море. Град је пуст. Коронично. Да нијесам дошао одакле јесам, ни по чему не бих закључио да се Руси спремају изазвати нови свјетски рат.Путин и Шолц најавили дјелимично повлачење руских снага и говорили о испорукама плина

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да Русија не жели рат у Европи, али је ситуацију на истоку Украјине описао као "геноцид" и позвао на рјешавање сукоба кроз мински мировни процес.


Сад и званично више није Ангела Меркел: Нови канцелар Њемачке – Олаф Шолц

Њемачки парламент изгласао је именовање Олафа Шолца за новог канцелара Њемачке, потврђено је током преноса уживо на интернет страници Бундестага. Шолц је добио 395 гласова, док је 303 посланика гласало против њега.Министар финансија Њемачке за смањење бирократије, да би се улагало у обновљиве изворе енергије

Њемачка мора да улаже у проширење обновљивих извора енергије, а такође ће морати да изгради нове гасне електране како би гарантовала енергетску безбједност јер планира да постепено укида нуклеарне и електране на угаљ, изјавио је министар финансија Олаф Шолц.