Наталија Тривић, директорица Аеродрома Републике Српске, летила је у Пољску

Једино што ми са Фронтал.РС имамо са овом вијешћу, јесте да смо је морали пресловити, без обзира на закон од 15.09.2021. године, о заштити српског језика и писма, када је госпођа са насловне фотографије била министар просвјете и културе у Влади РС.


Уједињена Српска: Вријеме је да се опасуљимо

У Бањој Луци у Парку "Младен Стојановић", Уједињена Српска је организовала велико "опасуљивање". Грађани Бањалуке могли су да пробају пасуљ из војничког казана, направљен по тајној рецептури Уједињене Српске, а након тога су могли да се засладе колачима из слатког кутка.

"Вријеме је за уједињене" – одржана трибина Уједињене Српске у Челинцу

Центар за културу, физичку културу, образовање и информисање у Челинцу вечерас није могао да прими све оне који су жељели да присуствују јавној трибини Уједињене Српске, на којој је представљена политичка платформа Уједињене Српске и кандидати за оба нивоа власти.


Трибина Уједињене Српске у Борковићима

У Борковићима је данас одржана велика трибина на којој је Уједињена Српска промовисала платформу као и представљање кандидата за оба нивоа власти. Трубини су присуствовали предсједник странке и носилац листе за Народну скупстину РС др Ненад Стевандић, потпредсједници др Наталија Тривић, Маринко Драгишић и Милан Петковић, кандидати, чланови, симпатизери пријатељи и гости Уједињене Српске.Уједињена Српска представила своје кандидате у Шипову

Уједињена Српска је поново показала да су све сале у којима се одржавају њихова окупљања недовољно велике да приме све оне који желе да дођу. Тако је било и данас у Шипову, гдје је одржана јавна трибина уједињене Српске, на којој су представљена платформа Уједињене Српске и кандидати за оба нивоа власти.


Влада издвојила 2 милиона КМ, за санацију 24 школе

Министарство просвјете и културе издвојило је у 2022. години 2.000.000,00 КМ за санацију 24 школска објекта основних школа, а на основу приоритетних потреба за улагањима у школске објекте у Републици Српској. Новац је издвојен за санацију школских објеката, замјену столарије, обнову фасада, санацију гријања и замјену кровова.Трипут сијеци, једном мјери

Жељка Цвијановић свечано је отворила реконструисани простор у Музеју савремене умјетности, тако да у њеном мандату није само одликовала, већ је и обновљена ова институција, о којој је Фронтал.РС више пута писао као о типичном примјеру незаступања културне политике Српске, већ да осим као свадбени салон, служи и као сервис амбасада земаља НАТО.


Министарство просвјете и културе одржало састанак везано за археолошка ископавања у Бакинцима

Археолошка истаживања вршена су у периоду од 2012. до 2015. године и том приликом је утврђено постојање касноантичког насеља које су чинила три утврђења – горњи, доњи и средњи град, уз пар издвојених градитељских цјелина. Ископавања су првенствено била усмјерена на три базилике, импозантних димензија, ван градских зидина, које свједоче о значају овог мјеста као духовног центра и на потпуно другачији начин освјетљавају историју ових крајева.


Тривићка на Пинку: Добијање држављанства Србије је континуитет

"Добијање држављанства траје у континуитету, оно није само нешто што се дешава у овом тренутку” – изјавила је Наталија Тривић, министрица просвјете и културе Републике Српске, за Национални дневник Пинк телевизије, реагујући на изјаве Драгана Ђиласа о куповини гласова.