Народна библиотека “Веселин Маслеша“ Лакташи

Мејл ми ради само на латиници или Откако се продаје лабуд у Лакташима

Вијест да Тања Ступар-Трифуновић у Лакташима је сама по себи разумљива, но када плакат и заглавље званичне институције стигну на српском писму, а само обавјештење латиницом, онда се морате запитати да ли је Република Српска истински духовни насљедник СФРЈ?

Предавање о психологији дјетета у Лакташима: Првих шест година

ЈУ Народна библиотека Вас позива на предавање "Првих шест година – психологија за васпитаче и родитеље". Предавање има за циљ да се на једноставан и осмишљен начин представе психолошка сазнања, која ће помоћи васпитачима, али и родитељима, да адекватније прате и подстичу развој дјетета до његовог поласка у школу.


У Лакташима промоција књиге Свети штап

ЈУ Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи вас позива на промоцију романа "Свети штап" Живка Вујића, која ће бити одржана у петак, 2. новембра 2018. године са почетком у 19.00 часова.Весна Дедић у Лакташима, гдје библиотека пише латиницом

Дедићка се успела "Лакташком улицом" до разголићења крајњег непостојања културне политике Српске, гдје једна буџетски фундирана библиотека врши азбукоубиство и промовише тзв. "латиничење", односно писање страних ријечи на страном језику. Аферим.


Дани библиотеке у Лакташима

Јавна установа Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи по седми пут организује традиционалну, дводневну манифестацију под називом "Дани библиотеке".