Нада Граховац: Закон је преблаг за педофиле

Најновији случај злостављања дјевојчице у Бањалуци поново је отворио питање да ли је довољно учињено да се дјеца заштите од разних облика насиља и злостављања, посебно сексуалног, као најгорег облика демонстрације моћи и искориштавања дјетета за задовољење сексуалних потреба одраслих, изјавила је Срни омбудсман за дјецу Нада Граховац.


Граховац: Повећати казне за злостављаче дјеце

Омбудсмен за дјецу Републике Српске Нада Граховац сматра да би Кривични закон требало хитно промијенити и знатно повећати минималне казне за починиоце сексуалног злостављања дјеце.


Едукација дјеце о опасностима на интернету

Заједничким пројектом "Безбједност дјеце на интернету" Омбудсмана за дјецу Републике Српске, Агенције за информационо друштво и компаније М:тел, покренут је интернет портал www.djecanainternetu.org и организоване радионице у школама РС, којима ће бити обезбијеђена едукација дјеце, родитеља и наставника о опасностим на интернету.


Нада Граховац: Најугроженија су дјеца до 10 година

Дјеца до 10 година живота највише су изложена ситуацијама које доводе до повреде њихових права, а управо та категорија дјеце потпуно је зависна од родитеља и ниje у стању да се заштити, изјавила је Срни Омбудсман за дјецу Републике Српске Нада Граховац.