Митрополија црногорско приморска

Историја је јасна: Цетински манастир је духовно сједиште српског народа!

Потпуно је јасно да припадници идеологије из 1945. године, која је порушила Његошеву завјетну капелу на Ловћену 1967. године, данас 2021. покушвају да ту традицију отму као да се то ради уз помоћ агента за некретнине. При том наглашено заговарају насиље.


Пејовић: Не чуди ме изостанак Ђукановића, логичан Амфилохијев насљедник – Јоаникије

Протојереј и главни и одговорни уредник "Радио Светигоре" Никола Пејовић казао је да је владика Јоаникије "један од најомиљенијих епископа не само у Црној Гори, него и у српској цркви", те да би било "потпуно природно и логично да он буде и насљедник митрополита Амфилохија".

"Светосавље је фашизам" или говор мржње према Србима, на који смо се у Црној Гори навикли

”Да обновимо и цркву на Ловћену. Сада подижемо и цркву Патријарха Гаврила у његовом селу Врујцима. Па сада прије него што се вратимо на Ловћен, што ће надам се бити идуће године, да подигнемо прво 20. цркву која је слетјела са Ловћена”, казао је митрополит Амфилохије.


У вријеме короне: Суд из Стразбура признао комунистичко отимање имовине СПЦ у Црној Гори на основу техникалија

Европски суд за људска права у Стразбуру одбацио је као неосновану представку Митрополије црногорско-приморске која је пред тим судом тужила Црну Гору за повреду права и тражила да јој се врате парцеле које су до 1945. године биле у власништву Цркве Светог Ђорђа.


Зашто Александар Вучић, ипак, није Борис Тадић: Србија ће платити порески дуг Митрополије у Црној Гори

Србија се никада није мијешала у питање избора у Црној Гори, нити је жељела да одлучује ко је на власти, а ко у опозицији, рекао је предсједник Србије Александар Вучић. Он је казао да ће Србија платити све што треба како би помогла Митрополији црногорско-приморској.
Амфилохије: За аутокефалности се пита црква а не Мило

Аутокефалност Митрополије Црногорско-приморске је могућа, али то је питање у искључивој надлежности цркве, оцијенио је Митрополит Амфилохије за Телевизију Атлас, додајући да је за то потребна сагласност цркава.