Технички ремонт Братунац посјетили представници Министарства одбране БиХ и Еуфора

Замјеник министра обране Босне и Херцеговине за управљање ресурсима Мирко Околић и замјеник начелника Заједничког стожера Оружаних снага БиХ за управаљње ресурсима генерал-бојник Гојко Кнежевић у петак 15. српња 2022. године, заједно су са заповједником ЕУФОР-а генерал-бојником Антоном Wесселyјем посјетили завод Технички ремонт Братунац (ТРБ) у Братунцу.


Отказивање вјежбе са Србијом – Агресија ОС БиХ на Републику Српску

Сифет Поџић је хтио избјећи неутрализацију медијске хистерије која је изазивана од стране САД спонзорисаних медија у Српској, везано за "долазак америчке војске на Мањачу". Сада би, реципроцитетно, Ефбиховци били принуђени да гледају долазак двоглавих орлова на своје природно гњездилиште.

Михајилица од ПДП: Околић брани Додика, а овај га смјењивао са муслиманима

"Тужно је гледати некадашњег опозиционара Мирка Околића како неуспјешно игра улогу Додиковог портпарола и прича о његовом патриотизму, а сјећати се како га је тај исти Додик, заједно са бошњачким странкама, смијењивао са мјеста замјеника министра у Савјету министара БиХ док је био кадар СДС-а. Околићев патриота Додик се тада смјешкао слушајући сарајевске политичаре како говоре да је он мање зло од странке којој је Околић тада припадао, јер није учествовао у рату", рекао је члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица.


Околић: Питање војне имовине неће се моћи рјешити без политике

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић изјавио је да, упркос сталним притисцима Вашингтона и Брисела, питање расподјеле војне имовине у БиХ неће моћи да буде ријешено без политичког договора и консензуса Републике Српске и Федерације БиХ.


Околић: Гурамо главу у пијесак пред тероризмом

Члан Главног одбора СДС-а Мирко Околић оцијенио је да би БиХ била мудрија када би дала до знања да схвата реалност и ситуацију на терену што се тиче пријетњи од тероризма умјесто да гура главу у пијесак.