Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РС

Клокић јача "савез општина и градова БиХ" уз помоћ Шведске и Швајцарске

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, одржао је састанак са представницима Савеза општина и градова Републике Српске. Повод за одржавање састанка је недавно отпочет пројекат "Јачање савеза општина и градова у Босни и Херцеговини", који се реализује уз подршку Влада Швајцарске и Шведске, са циљем наглашавања улоге јединица локалне самоуправе у Републици Српској у процесу европских интеграција.


Министарство иностраних послова Српске, потписало споразум са ФПН УБЛ

У овом саопштењу, са стручног становишта, занимљиво је како у првом пасусу, док се преписује име универзитета главног града српске се пише Бањој Луци, а већ касније само Бања Луци; без промјене кроз падеже.


Министарство иностраних послова Српске, само себи скаче у стомак

Латиничење је раширена болест наше друштвено-језичке некултуре, а сјајни примјери долазе често из Владе Српске. У овом случају сами пишу у уводу скраћеницу АЕР (азбуком), док је касније она сувише драгоцјена да би се писала српским писмом.


Клокићу, НАЛЕД те било

Министар за економске односе и регионалну сарадњу, Златан Клокић разговарао је са директорицом Националне алијансе за локални економски развој из Србије, Виолетом Јовановић и члановима УО НАЛЕД-а, Дејаном Ђокићем и г-ђом Весном Живковић.Постинвестициона подршка: Да инвеститори још инвестирају

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, уз помоћ Међународне финансијске корпорације која је чланица Групације Свјетске банке, почело је реализацију програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.