Даниэль Симич: Украјина за неупућене – рат који ће бити јуче

Пишем ово у Ростову, гледајући на обале ријеке Дон. Мирно тече. Тамо негдје у послијепоноћном мраку је ушће у Азовско море. Град је пуст. Коронично. Да нијесам дошао одакле јесам, ни по чему не бих закључио да се Руси спремају изазвати нови свјетски рат.


Пајац Сакашвили освануо опет у Кијеву

Власт створена државним и војним ударом у Кијеву зовнула да буде гувернер Одеске области, након што га је одбацила сопствена држава Грузија и нашао се у бјегству, а затим је то исто урадила и војна хунта, одузимајући му власт и држављанство.

Сакашвили: Даћу Русима орган за комад земље

Грузијски предсједник, Михаил Сакашвили, рекао је данас да је спреман да донира било који дио тијела руским политичарима како би вратио грузијски територијални интегритет.


Опозиција проглашава револуцију, Сакашвили на путу

У Грузији већ трећи дан трају протести опозиције, док бивша предсједница грузијске скупштине а сада лидер покрета Свенародни збор Грузије Нино Бурџанадзе проглашава "фактички почетак револуције” и "одлучујућу фазу борбе” и најављује нове протесте.


Грузија: Сакашвили, сузавац и гумени меци

Грузијска полиција употријебила је данас сузавац и гумене метке против демонстраната који су провели ноћ у центру Тбилисија захтијевајући да предсједник Михаил Сакашвили поднесе оставку.Грузија: Демонстрације против Сакашвилија

Десетине хиљада демонстраната окупило се у Тбилисију захтјевајући оставку предсједника Грузије Михаила Сакашвилија, а у граду Батуми на југозападу земље демонстранти су покушали да уђу у зграду телевизије, јавила је РИА Новости.