Ехо Москве, ехо покојника: Горбачов је рекао да је Путин уништио његово наслијеђе

Посљедњи вођа СССР Михаил Горбачов, који је водио процес Перестројке осамдесетих година прошлог вијека, рекао је да је руски председник Владимир Путин уништио његово наслеђе када је покренуо спецоперацију у Украјини.


Не хвали га баш: Путин каже да је Горбачов имао велики утицај на свјетску политику

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов био је политичар који је извршио велики утицај на ток свјетске историје, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин у писму саучешћа поводом смрти јединог предсједника Совјетског Савеза.

Чернобил: Катастрофа доброг укуса

У најкраћем: још једна Нетфликсова мини серија, али у продукцији ХБО. Стандард. Без икаквог додатног, издвојивог квалитета. Направљена по свим правилима рестриктивне, капиталреалистичке поетике, у случајевима када се говори о Русији, а посебно Совјетском савезу.


Горбачов против хакера: Жив сам и здрав

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов морао је данас да демантује гласине да је преминуо, пошто су ту вијест убацили хакери на твитер налоге агенције РИА Новости.Горбачов: Русија је у ћорсокаку

Русија ризикује да повратком Владимира Путина на мјесто шефа државе изгуби шест година уколико не проведе дубоке реформе политичког система, оцијенио је посљедњи совјетски предсједник Михаил Горбачов.


Горбачов: Путин ваља донекле, а Јељцин је био најгори

Бивши и уједно посљедњи предсједник Совјетског Савеза Михаил Горбачов (80) похвалио је актуелног премијера Русије Владимира Путина за све што је учинио до 2006. године како би земљи вратио стабилност, али је критиковао његове касније одлуке.