НАФТА преживљава између Канаде, Мексика и САД

САД и Канада постигли су споразум о спасавању Сјеверноамеричког споразума о трговини /НАФТА/ као трилатералног споразума са Мексиком, чиме је спасена трговинска зона у вриједности од 1,2 билиона долара.


Трамп ипак не раздваја нелегалце од дјеце им

Предсједник САД Доналд Трамп потписао је извршну одредбу о имиграцији којом би требало да буде окончано раздвајање породица имиграната који илегално прелазе границу са Мексиком.


Мексико: Година није почела добро, снижена прогноза економског раста

Мексичка влада је смањила прогнозу раста за 2014. годину, пошто је опоравак привреде у првом кварталу подбацио у односу на раније процјене аналитичара, углавном због слабе извозне тражње и повећања пореза који су подрили повјерење потрошача.


Запамтите ту ријеч – самодовољност: Мексико ће престати да извози нафту 2023.

Мексико планира да прекине извоз сирове нафте 2023. године у оквиру стратегије владе предсједника Андреса Мануела Лопеза Обрадора да се на домаћем тржишту горива постигне самодовољност с домаћом понудом.


Пренос надлежности: Прва дама картела Синалоа из Мексика, признала кривицу пред америчким судом

Ема Коронел Аспуро, супруга мексичког нарко боса Хоакина "Чапе" Гузмана данас је пред савезним судом у Вашингтону признала кривицу за њену улогу у помагању у руковођењу картелом "Синалоа".


Мексико тужи Зару и друге брендове за присваjање културе

Мексико jе оптужио међународне модне марке Зара, Антрополоџи и Патоул за незаконито присваjање мексичке културе, наводећи да су у своjим креациjама користили узорке аутохтоних мексичких група без икакве користи за те заjеднице.


Мексико: За четири мјесеца 2020. забиљежено скоро 300 убистава више него лани (укупно 11.535)

Предсједник Андрес Мануел Лопез Обрадор обећао је приликом преузимања дужности у децембру 2018. да ће бити заустављено насиље које спроводе банде у Мексику, али убиства су у 2019. години достигла рекордни ниво и њихов број је наставио да се повећава, чак и у време пандемије корона вируса.