Међународна свемирска станица

Други живот (Another life)

Научнофантастични серијал који кроз ово обличје провлачи подсвјесне политичко-идеолошке поруке важне за одређене људе у Америци. Прије свега о инклузивности свих раса, нација, вјера, полних оријентација и социјалних структура у велике подухвате ове земље. Најприје у свемиру.


Након неуспјелог лансирања Сојуза: Међународна свемирска станица има залиха за шест мјесеци

Посада Међународне свемирске станице /МСС/ има довољно горива, кисеоника, воде и хране за још најмање шест мјесеци, изјавио је данас званичник руског сегмента станице Владимир Соловјов.


Међународна свемирска станица завршиће у океану

Званичник руске Агенције за свемирска истраживања „Рускосмос“ Виталиј Давидов рекао је да ће велика Међународна свемирска станица (МСС) када више не буде била потребна бити послана на дно Тихог океана.


Свемирско смеће угрозило Међународну свемирску станицу

Отпаци који круже у орбити изнад наше планете прошли су данас недалеко од Међународне свемирске станице (МСС), због чега је шест њених станара хитно пребачено у шатл за спасавање у оквиру припрема за евакуацију на Земљу.Регрутована нова посада за МСС

Руска државна комисија саопштила је имена космонаута који ће ракетом Сојуз ТМА-02М 8. јуна одлетети на Међународну свемирску станицу /МСС/, јавља агенција Риа Новости.