Матија Бећковић: Након иступа предсједника, САНУ мора изнијети свој став о КиМ

Да бисмо били начисто неопходно је да се Српска академија наука и уметности званично изјасни и у овом пресудном часу онлјан и офлајн саопшти свој став, односно да се изјасне сви њени чланови, јер су се Председништво и Извршни одбор већ немушто изјаснили.

Синиша Сикимић: Гдје је и шта ради политичка толеранција

Текст Небојше Вукановића о додјели одликовања Вучићу и Додику не помињем, јер је препун излива мржње и као такав је за сваку осуду. Не видим како другачије окарактерисати чињеницу да је Вукановић патријарха Иринеја назвао ,,при пејд патријархом"?


Анонимни антисрпски плакати у ЦГ: Реагују Антић и Бећковић

Широм Црне Горе јуче су осванули плакати мржње и фалсификата са натписом "Никад више 1918". Неименовани аутори са плаката су поручили да се навршава "100 година од злочина и срамоте белог терора", алудирајући на "бјелаше", који су 1918. били за безусловно уједињење Србије и Црне Горе.Изворна Српска: Орић, умјесто да је у затвору, пред студентима цитира Бећковића

Изворна Српска најоштрије осуђује ратнохушкачке изјаве ратног команданта тзв. Армије БиХ , Насера Орића, који је за говорницом Исламског педагошког факултета у Зеници отворено позвао на рат за који каже да ће почети мало брже него што многи вјерују.


Бећковић: Пошто га тјерају са Цетиња, о Његошу је најбоље говорити у Требињу

Српски пјесник Матија Бећковић рекао је синоћ на Тргу слободе у Требињу да је много мјеста на којима се може мислити и говорити о Његошу, али када нема Цетиња нити Његоша на Цетињу, ниједно мјесто није прикладније од Требиња.О издаји и писању

Врло сам опрезан кад требам јавно нешто да кажем. Трудим се, чак, да се у посљедње вријеме што ријеђе оглашавам.


Бећковић за предсједника, али кад буде био млађи

Српска напредна странка /СНС/ спремна је да на предсједничким изборима у Србији, ако дефинитивно буду расписани 13. марта, подржи књижевника Матију Бећковића као противкандидата предсједнику Демократске странке Борису Тадићу, незванично сазнаје новосадски "Дневник", пренијели су данас медији.