Монти води коалицију на изборима

Премијер Италије Марио Монти саопштио да је прихватио позив истомишљеника да на фебруарским парламентарним изборима предводити нову коалицију.


Монти одбио Берлусконијеву понуду

Премијер Италије у оставци, Марио Монти, рекао је да се на фебруарским изборима неће кандидовати за ту функцију, мада ће "размотрити" евентуалну понуду политичких странака које су подржавале његове антикризне мере.

Марио Монти у Либану

Италијански премијер Марио Монти допутовао је данас у Бејрут на разговоре са либанским званичницима и у посјету италијанском војном контингенту, који је на челу мировне мисије УН на југу те земље.


Монти: За кризу су криве Француска и Њемачка

Италијански премијер Марио Монти изјавио је данас да корјени европске дужничке кризе дјелимично леже у неодговорном руковођењу Њемачке и Француске еврозоном, у вријеме када је монетарни блок тек формиран.


Монти се 2013. повлачи из политике и враћа на универзитет

Италијански премијер Марио Монти најавио је да планира да се 2013. године врати на мјесто предсједника универзитета Бокони у Милану, одбацивши тако спекулације да ће остати у политици и после 2013. године, када истиче мандат његовој технократској влади.