МУП РС апелује: Избјегните гужве, на вријеме замијените личне документе

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да на вријеме поднесу захтјев за издавање личних докумената и њихову замјену како би спремно дочекали сезону школских екскурзија и годишњих одмора.


Нова лична карта дупло скупља

Цијена нове личне карте, која ће се у БиХ почети издавати највјероватније од 1. марта наредне године биће удвостручена и износиће око 20 КМ, казао је извор "Независних".


Усвојена лична карта на ћирилици и ентитеско држављанство

Уставно-правна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о личној карти држављана БиХ, заједно са амандманима Савјета министара којима је утврђена могућност навођења ентитетског држављанства у личној карти и писања података латиничним и ћириличним писмом.


Ћирилица и ентитетска држављаства зауставила нове личне карте

Измјене и допуне Закона о личној карти држављана БиХ данас нису имале подршку у Представничком дому бх. парламента јер се посланици из ФБиХ нису сложили с амандманима који предвиђају да овај документ садржи ћирилићно писмо и држављанство ентитета.Опет ћемо мијењати личне карте!!!

Министарство цивилних послова БиХ упутило је у процедуру закон о измјенама и допунама закона о личној карти држављана БиХ, и ако његово доношење буде текло по плану, увођење нове личне карте било би могуће 2013. године.