Јер недеља је дан пред Видовдан: Предсједница о операцији Коридор 92

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Дугој Њиви код Модриче да је снага Републике Српске у јединству, што је показала за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата, али и у мирнодопско вријеме.вОна је током манифестацији која се одржава поводом обиљежавања 29 година од операције "Коридор" нагласила да Српска поштује борце који су је одбранили и погинуле који су животе дали за њену слободу.


Два споменика у Ристића Гају

Мали пропланак надомак Добоја, смјештен на граници села Опсине и Велика Буковица у сјеновитој грабовој шуми, зове се Ристића Гај. На њему се налазе два споменика, један латинични један ћирилични, али са истим или сличним именима на њима. На овом мјесту се од 1996. године обиљежава почетак операције Коридор 92.

Дани(ј)ел Симић: Коридор 18+

Више пута и на више мјеста сам истицао умоболност, да се сваки српски урадак о Отаџбинском рату, усљед своје дефицитарности, доживљава као национална психотерапија. Када након три деценије од догађаја имате САМО ЈЕДАН филм о операцији Коридор-92, тешко је истом приступити непристрасно.


Завршено снимање филма о Коридору

Снимање играно-документарног филма "Коридор 92.” је завршено. Завршног дана снимања у Мрђеновцу код Шапца, рађене су сцене борби у којима су описани догађаји током пробијања коридора на подручју општине Модрича. Снимање комплетног филма, ауторка Слађана Зарић оцијенила је као веома успјешно.


Зашто се пробој коридора ка Србији обиљежава у Њиви, па макар и Дугој?

Од времена кад су политичари бјежали од старјешина ВРС као ђаво од крста, бојећи се високих представника, остало је да се најјзначајнија побједа ВРС обиљежава далеко и од Модриче, и од Бање Луке. Далеко од дјеце, омладине и оних које треба научити сјећању.Двије деценије од почета операције Коридор живота

У Ристића Гају у добојском селу Опсине данас ће бити обиљежено 20 година од почетка операције "Коридор живота" и од оснивања Друге оклопне бригаде и Крњинске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске.