Дани(ј)ел Симић: Коридор 18+

Више пута и на више мјеста сам истицао умоболност, да се сваки српски урадак о Отаџбинском рату, усљед своје дефицитарности, доживљава као национална психотерапија. Када након три деценије од догађаја имате САМО ЈЕДАН филм о операцији Коридор-92, тешко је истом приступити непристрасно.


Завршено снимање филма о Коридору

Снимање играно-документарног филма “Коридор 92.” је завршено. Завршног дана снимања у Мрђеновцу код Шапца, рађене су сцене борби у којима су описани догађаји током пробијања коридора на подручју општине Модрича. Снимање комплетног филма, ауторка Слађана Зарић оцијенила је као веома успјешно.

Зашто се пробој коридора ка Србији обиљежава у Њиви, па макар и Дугој?

Од времена кад су политичари бјежали од старјешина ВРС као ђаво од крста, бојећи се високих представника, остало је да се најјзначајнија побједа ВРС обиљежава далеко и од Модриче, и од Бање Луке. Далеко од дјеце, омладине и оних које треба научити сјећању.


Двије деценије од почета операције Коридор живота

У Ристића Гају у добојском селу Опсине данас ће бити обиљежено 20 година од почетка операције „Коридор живота“ и од оснивања Друге оклопне бригаде и Крњинске лаке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске.